Visa alla bilder
Visa film

Pontiac Chieftain Catalina 4d. 6,1L V8 — 1958

Glidarbil med skönt rock’n’roll stuk. Bra skick, både utseendemässigt och tekniskt. Nyss körd till Rättvik och tillbaka utan problem

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Äldre renovering, i lätt customstil, utförd i USA för uppskattningsvis 15-20 år sedan. Ser fortfarande helt ok ut och bilen går fint på vägen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15268
TORSBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Pontiac Chieftain Catalina 4d.?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Äldre renovering, i lätt customstil, utförd i USA för uppskattningsvis 15-20 år sedan. Ser fortfarande helt ok ut och bilen går fint på vägen."

Beskrivning

Trevlig och körklar Pontiac med klassiska former från det sena 1950-talet. Bilen är nyintagen till Sverige i precis detta skick. Den kommer från delstaten Missouri i den amerikanska mellanvästern.
Trots det ser den väldigt svensk ut. Man får genast känslan av svensk sommar, rödmålade stugor och midsommarfester. Den här bilen utstrålar rock’n’roll och attityd av klassiskt snitt.
Mätarställningen är 56600 miles, motsvarande 9100 mil, vi vet inte om detta stämmer.
Reservhjul och domkraft medföljer. Besiktad 2022-07-29 och är nu besiktningsbefriad. Bilen säljs åt bilentusiast. Ägaren körde drygt 100 mil under Classic Car Week 2022 utan driftstörningar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  2022-07-29 
 • Avläst mätarställning
  569067 miles 
 • Kw / hk
  179 / 243 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  konstläder 
 • Färg
  Blå och silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  370cui V8 motor på 240 hk och Hydra-Matic automatlåda. Går fint i motor och låda. Bra drag i maskinen.
  Utrustad med air-conditionanläggning som verkar komplett, men drivremmen är inte monterad. Ny bränsletank och nytt avgassystem. För ökad säkerhet är bromssystemet ombyggt till tvåkrets servobromssystem med skivbromsar fram. Utrustad med Retrosound bilstereo och Moon varvräknare.

 • Skick interiör:

  Fin omsydd vinylinredning i customstil som är toppad med klassisk 3-ekrad metalflake ratt och Moon varvräknare. Nytt innertak. Utrustad med färganpassade midjebälten. Bagagerummet har formsydd tygmatta med stars and stripes tema.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en äldre omlackering. Tidigare varit silvergrå och är nu snyggt tvåfärgad. Det finns lite lackbättringar och märken, se bilder. Krom och listverk i bra bruksskick. Några lister är fastskruvade med plåtskruv, se bilder. Utrustad med American Racing fälgar med nästan nya däck. Bagagerumsgolvet är lagat med glasfiberväv, se bild. Fint underrede.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-07-29
Ursprungsbesiktning: 2022-07-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2022-07-29
Senast godkända besiktning: 2022-07-29
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Pontiac var ett amerikanskt bilmärke som från 1926 ingick i General Motors och som under åren främst såldes på den nordamerikanska marknaden. Märket fick sitt namn av indianhövdingen Pontiac. Fram till 1956 var Pontiac som varumärke tydligt indianinspirerat, något som bland annat syntes i märkets logotyp och modellnamnen. Pontiac använde modellnamnet Chieftain mellan 1949 och fram till 1958.
Den 27 april 2009 beslutade General Motors att lägga ner Pontiac. I december 2009 tillverkades den allra sista bilen av märket Pontiac.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Torsby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG