Visa alla bilder

Oldsmobile F-85 5.4 V8 — 1964

Svensksåld Olds i ett lite råare tolkat och patinerat skick med möjligheter för olika smakriktningar.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint fungerande med bra potential och olika tillbehör och tolkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15218
BOLLEYGD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Oldsmobile F-85 ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint fungerande med bra potential och olika tillbehör och tolkningar."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Sverige 1964 och på den tiden var en amerikansk midsize Oldsmobile med bra utrustning en lyxig stor bil och svensksålda jänkare har en egen liten högre status bland de som uppskattar dåtida exportbilar från The New World. Den nuvarande ägaren köpte bilen för fyra år sedan och har satt in en ny TH350 låda och avgassystem med elektriskt styrd ventil för fritt blås. Vidare blev det en väldigt liten ratt, LED-ljusarrangemang och ett rejält ljudsystem som är bortplockat och inte följer med. Klassiska justerbara hijackers och tillbehörsfälgar. Besiktningsbefriad efter senaste besiktningen 2018-07-13.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-04-13 
 • Avläst mätarställning
  98129 
 • Kw / hk
  164 / 223 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automatic 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lättstartad och lättkörd, motor, låda och bromsar känns bra och lirar ihop. Ägaren har monterat en extra generator för att få tillräckligt med laddning. Mycket sladdar och tåtar från tidigare ljudanläggning.

 • Skick interiör:

  Överraskande bra inredning med vad förefaller originalklädsel i ett förhållandevis fint skick med någon reva på förarsidan. Några extra instrument och tomma hål i instrumentpanelen och dörrsidor från en tidigare monterad ljudanläggning.

 • Skick exteriör:

  Ramen och karossens undersida är bra med några äldre lagningar. Majoriteten av rostangreppen finns runt hjulhusen. Små bucklor, märken, sliten lack och saknade skärmspeglar, men ändå en slags trevlig exteriör charmpotential.

 • Skick helhet:

  Bilens patina och allmänna skick kan användas för att till exempel förhållandevis enkelt skapa en charmigt patinerad svensksåld midsize GM originalbil från sextiotalet. Det dräller inte direkt av dylika på den svenska americana-scenen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-06-18
Ursprungsbesiktning: 1964-04-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-04-23
Senast godkända besiktning:2018-07-13
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 22

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bolleygd

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG