Visa alla bilder
Visa film

MG Midget TD 1250cc — 1951

Körglad och exemplarisk TD i ett härligt skick, i samma ägarfamilj sedan USA-importen 1999.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vårdad av en kunniga MG-entusiaster sedan renoveringen för över 20 år sedan borgar för många framtida sommarkörningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
190 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15285
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG Midget TD?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vårdad av en kunniga MG-entusiaster sedan renoveringen för över 20 år sedan borgar för många framtida sommarkörningar."

Beskrivning

TD:n importerades från USA 1999, ägaren avled för ett några år sedan och hans fru tog över bilen men kör aldrig med den och väljer därför att sälja. Ägaren var en inbiten MG-entusiast och vårdade TD:n exemplariskt som renoverades till nyskick för över 20 år sedan. Skicket är fortfarande utmärkt och körkänslan i bilen är rejäl, genomförd och kvalitativ. En bekant till familjen tillika kunnig och minst sagt noggrann MG-man gjorde nyligen en översyn och service innan TD:n levererades till BWA:s uppställningsdepå.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1951/1951 
 • Första registreringsdatum
  1999-10-28 
 • Avläst mätarställning
  40 416 miles 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  British Racing Green 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den fick nyligen en omfattande service med bland annat alla oljor och vätskor bytta, och bromsarna renoverade och justerade. Fina stålfälgar med bra däck. Bilen är egentligen besiktningsbefriad sedan länge i kraft av att vara 1951 års modell eller tidigare enligt de reglerna som gällde innan maj 2018, men besiktigades ändå senast i juli 2022.

 • Skick interiör:

  Vacker instrumentering, fina skinnsäten och bra dörrsidor. Liten lagad reva på förarsidans sittdyna. Ljusbrun canvassufflett, heltäckande sittbrunnskapell och demonterbara sidorutor, alla i funktionellt bra och helt skick.

 • Skick exteriör:

  Karossrenoverad för över 20 år sedan, sannolikt redan innan importen från USA. Riktigt presentabelt och snyggt yttre med bara några små stenskott och märken på skärmarna. Kromet är blankt och välpolerat, inklusive extraljus och fällbart bagageräcke. Underredet är sällsynt rent och fint.

 • Skick helhet:

  Mycket körglädje, och både personlig och pålitlig utstrålning, det här är en körklar MG-klassiker som bara kräver en normal omvårdnad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-08-01
Ursprungsbesiktning: 1999-10-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1999-10-28
Senast godkända besiktning: 2022-07-19
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud:Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG