Visa alla bilder

Land Rover 109 Series III — 1976

Hård brandbil från sjuttiotalet med norskt brukande-ursprung och under tusen mil på mätaren.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig 109:a med stor användarpotential och många möjligheter."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15203
FLEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Land Rover 109 Series III?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig 109:a med stor användarpotential och många möjligheter."

Beskrivning

Den levererades ny i mars 1976 som en brandbil i Norge, till Sverige kom den 2002. Den rullade inte många mil i tjänst i Norge och under sin tid i Sverige har den egentligen mest blivit stående. Därav den låga totala körsträckan, typiskt för äldre brandbilars tjänstgöring. Mycket av brandutrustningen på bilderna följer tyvärr inte med.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1976/1976 
 • Första registreringsdatum
  2002-04-05 
 • Avläst mätarställning
  7482 km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd/vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Senaste officiella service enligt boken, 5 000 km, gjordes 1980 vid 2 890 km och idag står mätaren på 7 482 km. Motorn kan ha fler timmars gångtid om pumpen utnyttjades, men det finns noteringar om sådant. Oljetråget är just nu demonterat, ägaren ville inspektera vev och kolvar underifrån, då en kolv verkar sitta fast.

 • Skick interiör:

  Orörd originalinteriör med det mesta intakt från bilens aktiva år.

 • Skick exteriör:

  Lacken är orört skick, snygg för sin ålder och brukshistoria, den senare är ju just inte så omfattande. Pumpen lär enligt uppgift fungera.

 • Skick helhet:

  Som samlarbil har den störst värde i orört skick, och den kan också fortfarande göra nytta i sin brandkostym även om bilen saknar mycket av sin brandutrustning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2005-04-06
Ursprungsbesiktning: 2002-03-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-04-05
Senast godkända besiktning: 2002-03-14
Besiktigad tom: 2003-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Den klassiska Land Rovern är den bil vars bestånd är den mest aktiva av världens fordonsflotta, 80 procent av alla tillverkade lär fortfarande vara i trafik eller i aktiv tjänst. Och med tanke på hur lite resurser tillverkningen av samma modell har tagit i anspråk genom åren är en klassisk Land Rover egentligen den bästa miljöbilen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Flen

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG