Visa alla bilder

Jaguar XK8 Cabriolet V8 — 1998

Vacker och tidlös klassiker i bra skick med originallack. Rullat runt 7800 mil, varit stående de senaste tre åren och tidigare även stått i bilsamling sedan 2011.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Behöver en service och polering efter en längre tids avställning. I övrigt fräsch, fin och nybesiktigad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
180 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15134
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XK8 Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Behöver en service och polering efter en längre tids avställning. I övrigt fräsch, fin och nybesiktigad."

Beskrivning

Den togs in från Tyskland av ägaren 2004 och användes som sommarbil fram till 2011 då den ställdes undan i den nuvarande ägarens bilsamling. Bilen såldes av Bilweb Auctions för tre år sedan och den har nyligen plockats fram ur samlingen på grund av ägarens hälsa. Trevlig på vägen, inga skador, endast några smårepor. Hel och fin invändigt med helläder och mycket trä. Omfattande dokumentation.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  2005-02-03 
 • Avläst mätarställning
  78840 km 
 • Kw / hk
  209 / 285 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helläder 
 • Färg
  Lilametallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nytt batteri monterat, ny hydraulolja för den elektriska suffletten, besiktning och allmän översyn. Vi körde bilen i mer än 10 mil och allt fungerade som det skulle.

 • Skick interiör:

  Hel och fin svart skinninredning med en liten repa på passagerarsätet. All elektrisk utrustning fungerar; rutor, speglar, säten, färddator och sufflett. Och dessutom, klimatanläggningen blåser kallt.

 • Skick exteriör:

  Fin lack och kaross, inga skador. Troligtvis originallack. Behöver en polering för att bli riktigt fin. Bortsett från en liten skada på en fälgkant är fälgarna snygga och oskadade. Bra mönster i däcken, men de är gamla och behöver bytas inom en snar framtid.

 • Skick helhet:

  Härlig och bekväm cabriolet med klassiska Jaguar-linjer i formgivningen. Fint helhetsintryck, allt funkar och inga skador att anmärka på. En polering och en service, bara, se'n är den redo för äventyr.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-19
Ursprungsbesiktning: 2005-02-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2005-05-01
Senast godkända besiktning: 2022-05-13
Besiktigad tom: 2023-07-31
Årsskatt: 3055 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Jaguars vackra sportmodell XK8 som kom 1996 och byggdes till 2006. Modellen utvecklades i samarbete med Aston-Martin och har samma bottenplatta och chassie som Aston Martin DB7. Många anser att detta är den vackraste Jaguarmodellen sedan legendariska E.type. En värdig efterföljare till E-type har också sagts. Dessa bilar var förhållandevis prisvärda och många har körts långt och slitits. Välvårdade bilar i fint skick är svårt att hitta.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG