Visa alla bilder

Jaguar Mk.II 2.4 — 1968

I sin samtid sågs Mk.II som en snabb och bekväm vagn - en beskrivning som håller än idag. Här en svensksåld bil i utsökt skick.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fin bil med charmig patina."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
89 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15172
UMEÅ
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fin bil med charmig patina."

Beskrivning

Mk.II med 2,4 liters XK-motorn. Fyrväxlad manuell låda med elektronisk överväxel. Elsystemet är 12 volts plusjordat. Såld ny i mars 1968 till en disponent i Sundsvall och huvudsakligen rullat i norra delarna av landet. Bilen har mestadels förvarats inomhus och på vinter i varmgarage.

En hel del dokumentation finns och medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-03-20 
 • Avläst mätarställning
  21910 km 
 • Kw / hk
  93 / 126 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silvermetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och så kattlikt smidigt en Jaguar skall göra. Växellåda och överväxel fungerar fint. Elsystem genomgånget och det enda som inte gör jobbet riktigt är klockan. Bilen har försätts med ett diskret elektriskt styrservo och på motorn har ett modernare spin-off filter monterats för enklare service. Rätt så nyligen har bakbromsarna renoverats och bensinpump bytts.

 • Skick interiör:

  Fin och härligt patinerat på det stora hela orört inuti. Sedan bilderna togs har främre stolsdynorna renoverats och golvmattor bytts ut.
  Träet är helt med lagom patinerad fernissa. Skinnet helt och all klädsel och innertak är det ursprungliga. En nötning finns på förardörrens armstöd, övrigt är dörrsidor hela och fina med några åldersrynkor. Inget tyder på någon fukt förekommit inuti. Ratten närmast felfri och utan torrsprickor. Nyare rullbälten har monterats. I bagaget finns en komplett uppsättning originalverktyg på plats i sitt etui.

 • Skick exteriör:

  Fin silvermetallic lack, omlackad någon gång i tiden. Mycket bra i lack och krom, nån liten lackskada, spricka, har uppstått på ena framskärmen. Däck, fälgar och navkapslar mycket fina. Likaså är den fin undertill, ingen rost finns eller verkar ha funnits på den. Flagghållare är monterade på framskärmarna, under kofångaren - för högtidliga tillfällen.

 • Skick helhet:

  Trevlig bil i mycket fint och väl fungerande skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-06-02
Ursprungsbesiktning: 1968-03-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1968-03-20
Senast godkända besiktning: 2016-10-31
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 18

Fakta om modellen

Jaguar Mk II tillverkades mellan 1959 och 1969. Endast mindre förändringar skedde under produktionstiden. De största var servostyrningen 1960 och den helsynkroniserade växellådan fem år senare. I linjerna påminde Mk II mycket om sin föregångare med sin mjukt rundade bak. Jaguar Mk II var en snabb bil, särskilt om ägaren valt 3,8- eller 3,4-literssexan framför den mindre 2,4-litersmotorn på 120 hk. Alla med bas i Jaguars klassiska raka sexa med aluminiumtopp och dubbla överliggande kamaxlar. Totalt tillverkades Jaguar Mark II i 83,976 exemplar uppdelat enligt nedan:
2.4 litre – 25,173 st
3.4 litre – 28,666 st
3.8 litre – 30,141.st

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Umeå

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG