Visa alla bilder
Visa film

Jaguar Daimler Double Six V12 5.3 L — 1988

Svensksåld lyxig engelsman med mäktig V12:a i ett utmärkt skick med få mil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket välskött bil som ger ett gott intryck. Fungerar klanderfritt och har inget som behöver åtgärdas utan är helt körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
180 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15187
ANDERSTORP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar Daimler Double Six?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket välskött bil som ger ett gott intryck. Fungerar klanderfritt och har inget som behöver åtgärdas utan är helt körklar."

Beskrivning

Bilen såldes ny i februari 1988 av Wendels och har sedan dess haft ägare som har varit rädda om den och skött den väl. När den rullat 18520 km så byttes hastighetsmätaren ut på garanti vilket finns noterat i serviceboken. Har mestadels bytt ägare via bilhandlare och även Jaguarspecialisten Joes garage har haft den i sin ägo vid ett tillfälle.

Nuvarande ägare köpte bilen 2018 och har förutom löpande service även bytt innertak.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-02-12 
 • Avläst mätarställning
  87019 km 
 • Kw / hk
  193 / 262 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket fint och växlar mjukt. Allt fungerar utmärkt även AC:n. Bilen är servad och skött enligt plan. Första läget på interiörfläkten fungerar inte men från steg 2 och uppåt är den OK. Hastighetsmätaren är bytt på garanti av Wendels vid 18520 km så bilen har gått 105539 km totalt.

 • Skick interiör:

  Mycket fin originalinredning i oskadat skick, behöver en enklare rekond på förar-, och passagerarstolens dynor. Innertaket är bytt av nuvarande ägare på grund av att det gamla hängde ner.

 • Skick exteriör:

  Vad vi kan bedöma så är det originallack som är i fint skick med få bruksspår. Det finns ett par små dörruppslag bland annat på höger bakdörr. Kromet är i ett utmärkt skick samt även däck och fälgar.

 • Skick helhet:

  Ovanligt att hitta en svensksåld Daimler i detta fina originalskick, välutrustad lyxbil som är fantastiskt komfortabel att köra och har ett utseende att njuta av.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-06-07
Ursprungsbesiktning: 1988-02-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-02-12
Senast godkända besiktning: 2021-01-21
Besiktigad tom: 2023-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Anderstorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG