Visa alla bilder
Visa film

Ford Galaxie Skyliner cab, 5,4l V8 (Oregistrerad) — 1959

Fords eftertraktade hardtop-cabriolet. Här i bra samlarskick men med visst monteringsarbete kvar efter lack och sedan inregistrering.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fungerar fint i motor och växellåda. Mycket fin lack. Cabmekaniken behöver justeras. Köpare får själv göra registreringsbesiktning, handlingarna finns."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
202 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15269
AMBJÖRBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Galaxie Skyliner cab,?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fungerar fint i motor och växellåda. Mycket fin lack. Cabmekaniken behöver justeras. Köpare får själv göra registreringsbesiktning, handlingarna finns."

Beskrivning

1959 var det snudd på en ouppnåelig dröm att äga en Ford Galaxie Skyliner. Endast två stycken Ford Skyliner 1959 såldes nya i Sverige. Det speciella med Skyliner var att hela plåttaket gick att fälla ner i bagagerummet, ungefär som när man viker ihop en fällkniv. I den amerikanska marknadsföringen kallades det Retractable Hardtop.
Dessa mycket speciella bilar tillverkades endast i tre årsmodeller, 1957, 1958 och 1959. Nu finns chansen att bejaka drömmarna och buda hem en nyimporterad 59’a plåtcab. Ford tillverkade endast 12 915 exemplar av Skyliner 1959.
Bilen som kommer från Idaho, är spikrak i plåten och professionellt lackerad i USA. Av någon anledning, vi tror att bilen kommer från ett dödsbo, avstannade renoveringen precis innan allt var färdigmonterat. Endast mindre jobb återstår. Bland annat montage av torkararmatur, fönstervevar och mindre detaljer. Kort sagt, en bil där det tråkiga och dyra renoveringsarbetet redan är gjort. Nu är det finliret som återstår. En fantastisk bil att få färdigställa. Moms och alla införselavgifter är betalda och klara. Alla dokument för att köparen ska kunna göra ursprungskontroll och registrera in bilen medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-06-06 
 • Avläst mätarställning
  041645 miles 
 • Kw / hk
       / 228 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  automat 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med 332 cui V8 motor på 225 hk och Fordmatic / Cruise-o-matic automatlåda. Motorn startar lätt och bilen gick fint under den korta provturen. Det speciella med den här bilen är ju taket. Man har konverterat knappen och styrningen till takfällningen och ersatt med en modern styrpanel. Därmed har man eliminerat en känd felorsak som ibland dyker upp på dessa fordon. Se bild.
  En service och mindre översyn före besiktning rekommenderas på fordon som körts i mindre omfattning de senaste åren.

 • Skick interiör:

  Professionellt nysydd inredning som är fantastiskt vacker. Fönstervevar och mindre detaljer återstår att montera. Innertak saknas. Kickpanelerna fram saknas. Den speciella bagagekorgen som ska sitta i bagageutrymmet saknas.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin blanksvart lackering på en rak och fin kaross. Bra passform på skärmar och dörrar. Det som ser ut som märken på fronten är i själva verket insekter som säljaren nu tvättat bort.
  Utrustad med tidsriktiga nya diagonaldäck med vit sida. Fint krom och sidolister

Fakta om modellen

Skylinern var Fords Top-of-the-line modell under slutet på 1950-talet.
Åren 1957 och 1958 använde Ford namnet Fairlane 500 Skyliner på sina mest påkostade bil. 1959 införde Ford modellnamnet Galaxie på sina full-size bilar. Galaxie anspelar på det då mycket populära temat Rymden. Samtidigt pågick rymdkapplöpningen mellan Sovjetunionen och USA för fullt, så namnet låg rätt i tiden. 1959 var sista året som Ford sålde Skyliner plåtcab. Det fullständiga namnet sista året var Ford Fairlane 500 Galaxie Skyliner. Ett långt namn och en värdig avslutning på de 3 år som Ford tillverkade plåtcabbar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ambjörby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG