Visa alla bilder

Fiat 600D — 1962

Fiat 600D - Dante Giacosas stora lilla underverk. Äldre renovering i gott brukskick.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fungerar utmärkt bra - finns kosmetiskt att åtgärda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15238
ASKIM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat 600D?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fungerar utmärkt bra - finns kosmetiskt att åtgärda."

Beskrivning

Importerad 2007 och hamnade då först i Helsingborg. Två brukare i Sverige men dess tidigare historia är okänd. 600D kom 1960 och fick en lite större motor än den tidigare 600. Fyrcylindrig radmotor på 767cc och 29 hästkrafter.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  2007-05-29 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  21 / 29 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mekaniskt är bilen i gott skick, startar fint, låter bra och känns både trevlig och tillförlitlig. Enda anmärkning är att bromsar tar lite långt ner samt att signalhornet inte fungerar.

 • Skick interiör:

  Överlag mycket fin inuti, stolar och baksäte omklätt där man dock inte följt originalutförandet helt men ser mycket bra och passande ut. Golvmattan i gummi är delvis bytt mot ny i originaitextur, mittkonsolens matta är den ursprungliga och i bra skick. Innertak, dörrsidor och lackerade ytor mycket fina. Instrument och bräda i gott skick samt fin ratt.

 • Skick exteriör:

  Vi börjar med den mest iögonfallande delen - kaross och lack. Den här bilen är renoverad någon gång i sitt hemland och kan sägas ha en garagelack. Här finns blåsor, här finns rinningar och sådant. Karossen är spacklad på en hel del ställen och där har lacken krackelerat. Det verkar dock vara sparsamt med rost vid dessa lagningar och den som syns har mest troligt uppstått här i Sverige. Troligen är det så att den italienska solen har gjort det värre. Billack håller för förvånansvärt höga temperaturer - spackel och filler gör det inte.
  Trots detta får den beskrivas som sund i grunden. För det finns ingen rost att hitta i vare sig golv, bagage, motorrum, springor och spalter.

 • Skick helhet:

  En trevlig bil både att köra som den är eller att renovera. Tacksamt enkel bil att arbeta med

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-04-13
Ursprungsbesiktning: 2007-04-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2007-05-29
Senast godkända besiktning: 2017-04-17
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Askim

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG