Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Bel Air Impala 5,7 V8 Powerglide — 1958

Första generationens Impala i välvårdat originalskick. Går mycket fint och ser bra ut. Nybesiktigad och klar att använda.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil i bra bruksskick med äldre omlack-renovering. Några småblåsor finns på karossen. Fin originalinredning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
165 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15270
TORSBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Bel Air Impala?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil i bra bruksskick med äldre omlack-renovering. Några småblåsor finns på karossen. Fin originalinredning."

Beskrivning

Chevrolet Bel Air 1958, tillverkades endast ett år med denna kaross. Här ett ovanligt välvårdat exemplar, i fint bruksskick. Bilen säljs för en bilsamlare i Torsby, som har för många bilar. Bilen köptes i USA förra året och är nu inregistrerad och körklar i Sverige. Fin kaross, utan väsentliga anmärkningar och snygg färgkombination i kopparmetallic och beige tvåtonslack, äldre omlack som hållt sig bra. Inredningen ser ut att vara original och är också i ovanligt bra skick. Endast slitet tyg på förarplatsen, se bilder. Fin att köra, kändes stabil och stark och växlade fint vid vår provkörning. Har enligt uppgift rullat i Carolina på USA:s ostkust.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  2022-07-05 
 • Avläst mätarställning
  744034 miles 
 • Kw / hk
  144 / 196 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  konstläder 
 • Färg
  Tvåfärgad 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med Chevrolets smalblock 283cui V8 och automat. Original enkelkrets bromssystem. Gick väldigt fint vid provkörning. Normalt fungerande skick. Besiktad utan anmärkning 2022-07-06 och numera besiktningsbefriad.

 • Skick interiör:

  Fin originalinredning i tyg och vinyl med slitage på sittdynornas tyg. Vinylen ser ut att vara i så pass bra skick att en sadelmakare eventuellt kan byta enbart sittdynans tyg. Se bilderna. Fina golvmattor. Original innertak med fuktfläck och några revor. Välbevarade dörrsidor. Någon dörrsida skulle bli finare om man byter ut pappstommen. Se bilder. Underbart vacker instrumentbräda. Inredningen ger sammantaget ett väldigt gott intryck. Fint bagagerum som verkar ha kvar original gummimatta.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en äldre omlackering som fortfarande ser väldigt bra ut. Vackert tvåfärgad. Lite prickar på motorhuvens framkant, se bild. Rak och fin kaross med bra dörrspringor. Fint krom och listverk i det skick man kan förvänta sig av en använd och orenoverad bil från tidsperioden. Se bilderna. Orört motorutrymme med rätt detaljer, såsom luftrenare, ventilkåpor, bockhornsgrenrören och kylarens vindtunnel.

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck, som växer när man kör bilen en sväng. Komfortabel och ligger bra på vägen. Trevlig glidar- och längfärdsbil i bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-07-05
Ursprungsbesiktning: 2022-06-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2022-07-05
Senast godkända besiktning: 2022-07-06
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Chevrolet 1958 var ett så kallat one-year wonder. Karossmodellen tillverkades endast som en årsmodell. 1959 var det en helt ny kaross igen. Under utvecklingen av 1958 års Chevrolet modeller hade General Motors inte sparat på krutet. Man hade utvecklat en helt ny stabilare ram som skulle motverka vridande krafter bättre. Ramen var av X-typ och GM kallade den för ”Safety-Girder” (säkerhetsram, fritt översatt). Bakre fjädringen hade man uppgraderat från bladfjädrar till spiralfjädrar. V8 modellen hade dessutom fått krängningshämmare fram, också det helt nytt för året. X-ramen gjorde även att man kunde sänka karossen mer mot marken och få en lägre profil. Tillsammans med en helt nyutvecklad kaross blev bilen blev nästan fyra tum lägre. Plötsligt framstod äldre bilmodeller som höghus, när de parkerade intill en 1958 års Bel Air. 1958 var även första året som dubbla strålkastare infördes som standard. Som samlarfordon levde Chevrolet 1958 länge i skuggan av sina äldre syskon från åren 1955, 1956 och 1957 som tidigt fick epitetet Classic Chevy. I dag uppskattar vi 1958’an på ett helt annat sätt. Parkera gärna din 58’a intill en 57’a som har originalhöjd på fjädringen, så har ni ett givet samtalsämne.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Torsby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG