Visa alla bilder

Cadillac Seville Continental Edition 4,5 V8 — 1990

Tidig och på svenska vägar ovanlig nittiotals-Cadillac i en exklusiv Continental Edition-version och dessutom i ett osedvanligt välhållet skick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Intressant, välvårdad och förhållandevis exklusiv. En snyggt representativ kompakt Cadillac med samlarbilspotential som andas både åttio- och nittiotal."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15231
LÄNGHEM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Cadillac Seville Continental Edition?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Intressant, välvårdad och förhållandevis exklusiv. En snyggt representativ kompakt Cadillac med samlarbilspotential som andas både åttio- och nittiotal."

Beskrivning

Bilen köptes ny 1990 av en svensk familj stationerad på jobb i USA, och följde med som flyttgods när de åkte tillbaka till Sverige 1991. De behöll den till 1996, då den såldes till en annan familj, som behöll den tills den nuvarande ägaren köpte bilen 2013. Den har sedan importen bara brukats som sommarbil, och ett tidigt besiktningsprotokoll från 1999 visar 12 600 mil, vilket betyder på att bilen har körts mindre än 2 000 mil de senaste 23 åren, och som sagt, aldrig på salta vägar och därav en rostfri bil. Detta är en mycket välskött bil som är idealisk för den som söker efter en amerikansk bil med komfort och stil till ett överkomligt pris. Det är också ganska sällsynt eftersom det är en Continental Edition, vilket ger den den klassiska -looken.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1991-06-27 
 • Avläst mätarställning
  142 975 km 
 • Kw / hk
  134 / 182 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat  
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Skön gång i maskin med mycket V8:a-vrid och mjukt växlande låda. Bromsarna känns bra, däcken är friska och all elektrisk utrustning funkar felfritt.

 • Skick interiör:

  Den väldigt röda inredningen är ovanligt fräsch med bara lite skinnslitage på sittdynorna. Mattor och innertak är också fina,, en allmän städning skulle göra den ännu bättre.

 • Skick exteriör:

  Rak och fräsch i plåten, fin lack (litet stenskott, bild) och bra krom som skulle kunna poleras ytterligare för högre finish. Snyggt och helt inklätt tygtak i matchande mörkröd canvas.

 • Skick helhet:

  Prisvärd, fint bevarad och välvårdad, och dessutom en jämförelsevis hanterbar storlek i sammanhanget.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-06-12
Ursprungsbesiktning: 1991-06-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1991-06-27
Senast godkända besiktning: 2022-07-08
Besiktigad tom: 2024-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud:Nej
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Länghem

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG