Visa alla bilder
Visa film

Cadillac Eldorado V8 32v Northstar — 1995

En elegant Cadillac Eldorado Coupé med få ägare och låga mil, helt i originalskick.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En provkörning bjöd på en behaglig färd i en tight och tyst vagn men med en rejäl urkraft att släppa lös, om så önskas. Körupplevelse och kvalitetskänsla i klass med europeiska och japanska premiumbilar men med det där extra som amerikanska vagnar kan förmedla - en cool vagn man färdas i."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
76 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15081
MÄRSTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En provkörning bjöd på en behaglig färd i en tight och tyst vagn men med en rejäl urkraft att släppa lös, om så önskas. Körupplevelse och kvalitetskänsla i klass med europeiska och japanska premiumbilar men med det där extra som amerikanska vagnar kan förmedla - en cool vagn man färdas i."

Beskrivning

En härlig representant för amerikansk bilbyggande. När den tolfte versionen av Eldorado lanserades 1991, fick den fina omdömen. Såväl kaross, som inredning och motor/drivlina doftade från den fina världen, en riktig Cadillac!

Den här vagnen har levt ett lugnt liv, först som direktionsvagn i Tyskland, sedan efter fem år importerad av Europeisk Motor. Förste ägare i Sverige hade bilen en kort tid. Andra ägare körde bilen i tio år och nu senast, en släkting till honom i tretton år.

Northstarmotorn om 305 hk går smidigt och relativt bensinsnålt kring 1,1 L milen. Under den senaste ägaren har den regelbundet besiktigas UA. Förutom oljebyten, har skivor fram och klossar bytts, i övrigt utan större mankemang. Den har i stort sett bara körts under det ljusa halvåret men det följer med odubbade vinterdäck på original aluminiumfälgar. Original Delco-Bose stereo med CD och kassett.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1995/1995 
 • Första registreringsdatum
  2000-07-26 
 • Avläst mätarställning
  103110 km 
 • Kw / hk
  224 / 305 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat fyrstegad 
 • Klädsel
  Helskinn i svart, tyg mattor 
 • Färg
  Gräddvit Pearl 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Trygg, tyst, tight och bekväm. Allt fungerar som det är tänkt.

 • Skick interiör:

  Väldigt fin i oslitet och osuttet skick. Härlig inredning i skinn, mjuka mattor och instrumentering samt reglage där man vill ha dem. Allt fungerar, så även förarens informationsskärm med statusen hos många av fordonets system.

 • Skick exteriör:

  Fin lackering med något litet stenskott och en mindre lackskada på frontspoiler. Glas och blankt i fint skick, så även fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  En gediget byggd amerikansk lyxbil som efter nästan 30 år har kvar mycket av kvalitet och flärd, i ett fint originalskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus:Itrafik 2022-06-23
Ursprungsbesiktning: 2000-07-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2000-07-26
Senast godkända besiktning: 2022-06-23
Besiktigad tom: 2023-08-31
Årsskatt: 3055 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Cadillac Eldorado var i absoluta toppen av märkets erbjudande åren 1953-2002. Här var det slösande lyx som gällde. Den kom att tillverkas i tolv olika generationer, varav den senaste var åren 1992-2002.

Den designen tillskrivs Dick Ruzzin och var en två dörrars Coupé med en motor på tvären och framhjulsdrift. Modellen byggde mycket på Cadillacs showcar Solitaire från 1988. Kort efter introduktionen kom den sk. moderna Northstarmotorn som 1995 gav 305 hk. Just till 95 års modell gjordes även några förändringar i fronten och bakpartiet. Standardutrustningen var i stort sett komplett med skinn, Zebrano trä, tjocka mattor, AC med klimatkontroll, ställbar fjädring, ställbara stolar, ratt, farthållare, digital förarinformation etc. Allt i premiumklass och ett allvarligt försök från Cadillac att möta konkurrens från alltmer aggressiva rivaler får Europa och Japan.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Märsta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG