Visa alla bilder

Bentley Turbo R 6.8 V8 — 1988

En svensksåld Bentley Turbo R Standard Saloon med få ägare. Kan också kallas "a gentleman´s express". Fartresurser som en sportbil och samtidigt all lyx och komfort gör den till en eftertraktad klassiker.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Härlig vägvagn som går tyst och stadigt. Stor och snabb, samtidigt överraskande lättmanövrerad. Fin kaross och inredning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
148 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14869
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Bentley Turbo R?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Härlig vägvagn som går tyst och stadigt. Stor och snabb, samtidigt överraskande lättmanövrerad. Fin kaross och inredning."

Beskrivning

Denna vagn har brukats och körts regelbundet av sina ägare. Det har blivit en del mil men det är primärt landsvägskörning på kontinenten och i England. Självklart har den vilat ut i garage mellan turerna. Alltid servad och omhändertagen. Allt fungerar som det skall. En ny omgång däck är att föredra om bilens fartresurser skall prövas, på senare år har den brukats allt försiktigare och mer sällan. Den är i ett utsökt och milt patinerat skick, som kommer att glädja nästa ägare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-01-12 
 • Avläst mätarställning
  177500 km 
 • Kw / hk
  242 / 329 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helskinn 
 • Färg
  Gråmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Tight och i välservat skick, utan känsla av ålder och slitage.

 • Skick interiör:

  Inredning i skinn, trä och ullmattor är i fint skick för sin ålder. Allt fungerar och är i hög kvalitet. Brickbord bak och whiskeyglasen förhöjer känslan av brittisk herrklubb. Självklart inte för föraren under färd.

 • Skick exteriör:

  Fint originalskick med förekomst av smärre stenskott och någon lackblessyr. Däcken bör bytas. Höger backspegelmekanism ur funktion, spegelglas fixerat.

 • Skick helhet:

  En vagn som har körts, servats och glatt förarna och som är i fint välbevarat bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-06-20
Ursprungsbesiktning: 1988-01-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-01-12
Senast godkända besiktning: 2021-07-22
Besiktigad tom: 2023-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Detta är den fjärde generationen med standardkarosser från Rolls Royce och Bentley. En V8-motor i aluminium med en Garrett lastbilsturbo. Den första versionen, av Mulsanne, tillverkades 1983-85. Därefter kom en Turbo R, R står för Road holding med bl.a. hårdare fjädring. Modellen kom att tillverkas fram tom 1998.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG