Visa alla bilder

Volvo PV 445 Duett B18 — 1964

Orenoverad Duett i fint skick. Bara tre ägare.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Allt i fint skick. Omlackeringen från 90-talet är inte professionellt gjord."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13974
HURVA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 445 Duett?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Allt i fint skick. Omlackeringen från 90-talet är inte professionellt gjord."

Beskrivning

Totalt bara tre ägare genom alla år! Ägare 1:1964-1978. Ägare 2:1978-2018 (far och dotter som ärvde den). Nuvarande ägare har ägt bilen sedan september 2018.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-01-01 
 • Avläst mätarställning
  117000 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, bra skick. Renoverade bromsar.

 • Skick interiör:

  Bra skick. Helt original inklusive golvmattor. Dåliga dörrlister, men nya medföljer i köpet.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad någon gång på 90-talet. Inte perfekt och skavanker syns på detaljbilder.

 • Skick helhet:

  Bilen är helt orenoverad förutom omlackeringen på 90-talet. Bra helhetsintryck med fint underrede. Bilen känns stabil på vägen. Nybesiktigad för all framtid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-09-14
Ursprungsbesiktning: 1964-06-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-06-23
Senast godkända besiktning: 2021-07-23
Besiktigad tom:-
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Volvo Duett togs fram på basis av Volvo PV 444 för att öppna en ny marknad för dem som hade behov av en rymligare bil. Svaret blev Volvo Duett, som lanserades under sommaren 1953. Namnet kommer från Volvos tanke om bilen som både en yrkesbil och en fritidsbil. Bilen formgavs och konstruerades av en ingenjör vid namn Erik Skoog. PV 444 i varianter såsom herrgårdsvagn/paketbil/ambulans med flera hade intill dess uteslutande tillverkats av fristående karossproducenter på de chassier vid namn "PV 445" som Volvo introducerat 1949.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hurva

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG