Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B18 — 1965

Proffsigt renoverad Amazon i toppskick, endast 2 ägare sedan ny.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Amazon som är restaurerad till ett mycket fint originalskick, går perfekt och är besiktigad för alltid. Ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
205 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13975
SÖLVESBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Amazon som är restaurerad till ett mycket fint originalskick, går perfekt och är besiktigad för alltid. Ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är körklar."

Beskrivning

Bilen köptes ny av en äldre släkting till nuvarande ägare som brukade den fram till 1991 då hon köpte den som 2:a bil. Kördes fram till 1994 då den ställdes av och en grundlig renovering påbörjades.
Den plockades ner i beståndsdelar och karossen gjordes plåtren, efter den rost som fanns lagats lämnades karossen för lackering hos en proffsverkstad. Motor och växellåda lämnades till en Volvomekaniker som renoverade motorn och bytte lameller. Bilen monterades sedan under flera år och allt som sattes tillbaka renoverades eller byttes ut mot nya delar.
Renoveringen blev klar 2005 och sedan dess har bilen använts sommartid till träffar och utflykter. Då man nu har ägt bilen i 30 år så känns det att det vore kul att prova något annat roligt fordon varför man väljer att sälja den vidare till någon entusiast.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1964-11-27 
 • Avläst mätarställning
  25630 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
  Svart 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket fint, motorn renoverad av skicklig Volvomekaniker. Allt mekaniskt renoverat eller utbytt.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i fint skick med få bruksspår, nya mattor och innertak.

 • Skick exteriör:

  Bilen har varit helt nerplockad och plåtren, karossen är proffslackad in och utvändigt även undersidan. Fast än att det är några år sedan så är den fortfarande i toppskick. Nytt krom och fina fälgar.

 • Skick helhet:

  Fantastiskt fin Amazon, proffsrenoverad till toppskick. Mycket tidtypiska tillbehör medföljer, ett rullande mini museum. Dragkrok monterad så det går fint att koppla veteranhusvagnen och dra ut på äventyr. Ägaren bedömer att bilen har rullat 22563 mil totalt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-04-11
Ursprungsbesiktning: 1964-11-27 (typbes) (Ombes:20050425)
Datum i trafik första gången: 1964-11-27
Senast godkända besiktning: 2017-05-26
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sölvesborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG