Visa alla bilder
Visa film

Volvo 244 GL B23 Automat — 1990

Mycket välvårdad och rostfri originalbil. Originallack utan skador, allt i ett fint och trevligt samlarskick. Samma ägare sedan 2009.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Orört och ovanligt fint originalskick. En del av förklaringen till det är en välunderhållen rostskyddsbehandling och att den alltid har stått i garage."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
49 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13970
STENUNGSUND
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 244 GL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Orört och ovanligt fint originalskick. En del av förklaringen till det är en välunderhållen rostskyddsbehandling och att den alltid har stått i garage."

Beskrivning

Bilen har varit entusiastbil de senaste 11 åren och bara använts till finåkning. Samma ägare innan dess från 1992 till 2009. Mycket fint oskruvat och ofixat originalskick, utan repor och skav. En polering kommer att ge bilens lack en känsla av nyskick. På insidan är den lika fin. Klädseln har alltid skyddats av överdragsklädsel (bilder) och under är klädseln som ny. En lätt smutsanvisning kan skönjas runt handtag på insidan av förardörren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1989-10-02 
 • Avläst mätarställning
  175311km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Provkörd utan anmärkning. Inga vibrationer eller konstiga ljud. Går fint i automatlådan. Servicebok saknas, men kamremmen är bytt vid 13.800 mil, enligt dekal i motorrummet. Nya stötdämpare bak.

 • Skick interiör:

  Hel och fin. Lite slitage på förarstol, men klädsel i nyskick tack vare överdragsklädsel. Liten spricka på instrumentbrädan.

 • Skick exteriör:

  Fin originallack. Ingen rost i kanter, under dörrar eller på andra vanliga utsatta ställen.

 • Skick helhet:

  Trevligt och rätt skick för en samlare i en snygg mörklblå solid kulör. Instruktionsbok saknas för tillfället, men ägaren letar efter den.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-03-15
Ursprungsbesiktning: 1989-09-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-10-02
Senast godkända besiktning: 2021-04-27
Besiktigad tom:- 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

1990 års modell innebar en lång rad förbättringar med bland annat bättre isolering, bättre lister och galvade kaross-delar vilket gör denna årsmodell till en bra modell för kräsna Volvosamlare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stenungsund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG