Visa alla bilder

Volvo 244 GL B23 — 1988

Fin originalbil med endast en ägarfamilj och garanterat bara körd 7500 mil. Absolut ingen rost men lite skrapmärken i lacken på höger sida.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En välbevarad originalbil som med lite lackbättring av småskavanker blir en riktigt fin lågmilad klassiker. Bilen kommer att levereras nybesiktigad"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
47 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13799
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 244 GL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En välbevarad originalbil som med lite lackbättring av småskavanker blir en riktigt fin lågmilad klassiker. Bilen kommer att levereras nybesiktigad"

Beskrivning

Körd av en ägare, en äldre dam i Blekinge tills för något år sen därav det låga miltalet. Bilen har alltid förvarats inomhus, i garage, när den ej körts. Detta sedan den var ny så inga spår efter isskrapan går att hitta på någon ruta. Endast ett fåtal stenskott går att hitta på framsida av huven.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1987-12-10 
 • Avläst mätarställning
  75420 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Levereras nybesiktigad, Startar och går fint. Nytt batteri. Behöver en service och översyn då den stått still en längre tid.

 • Skick interiör:

  Fin klädsel och inredning. Något "instängd doft" då den stått länge utan cirkulation.

 • Skick exteriör:

  Lite skav/lackskador finns på ett par ställen längs höger sida, lackbättringar krävs för att få den fin igen. I övrigt behöver bilen en polering för att komma till sitt rätt. Det finns ingen rost att hitta, karossen med sina galvade detaljer har gjort sitt jobb.

 • Skick helhet:

  Fint helhetsintryck som den är och nära nyskick när man fixat lackskadorna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-09-05
Ursprungsbesiktning: 1987-12-08 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1987-12-16
Senast godkända besiktning: 2021-06-07
Besiktigad tom:- 2023-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

1988 är en mycket bra årsmodell för 244, för då började nederdelen av karossen att galvaniseras. Samtidigt kom bättre, dubbla, gummilister runt dörrar och bättre isolering, så den känns mycket mer komfortabel än tidigare årsmodell.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG