Visa alla bilder

Triumph Tiger 100 — 1947

En Triumph från tiden då de engelska hojarna regerade på vägarna, ett klassiskt och fint renoverat exemplar.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg och representativ hoj i ett renoverat originalskick med samma ågare sedan nittiotalet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13932
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Triumph Tiger 100?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg och representativ hoj i ett renoverat originalskick med samma ågare sedan nittiotalet."

Beskrivning

Säljs på uppdrag av Rolf Johnsssons dödsbo. Rolf var en välkänd mc.-samlare från Hindås med förkärlek till engelska hpjar. Enligt dokumentationen köpte han hojen 1996, påbörjade renoveringen 1997 och slutförde den några år senare. Även om Rolf var effektiv och duktig i garaget tyckte han också om att köra sina cyklar, och var en flitig deltagare i olika träffar där han också vann många priser. Den här hojen kördes senast för tre år se'n och har efter renoveringen alltid förvarats i varmgarage.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
  1997-07-03 
 • Avläst mätarställning
  1 178 km 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manual 
 • Klädsel
  Vinylsäte 
 • Färg
  Silver/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Komplett och fint fungerande. Den läcker förstås lite vid förvaring, en vanlig egenskap för modellen. En uppstartsservice efter stilleståndet på tre år nödvändig.

 • Skick exteriör:

  Lackerad i originalkulörer vid renoveringen på nittiotalet, lacken och kromet är fortfarande i ett mycket fint skick. Helt och snyggt säte med fina detaljer.

 • Skick helhet:

  Medvetet och kvalitativt renoverad, och bevarad med den kunskapen som bara en välrenommerad och aktiv entusiast kan uppvisa. Det här är en riktigt fin samlarhoj.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1997-07-07 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1997-07-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1997-07-07
Senast godkända besiktning: 1997-07-03
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG