Visa alla bilder

Rex Acme 350cc — 1929

Finrenoverad tjugotalare med vackra detaljer, vårdad och brukad av sin renoverare tillika kända samlare sedan 1986.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fantastiskt fin genomförd renovering och välbevarad på alla sätt. Ägaren hade mycket kontakt med en kännare och specialist i England för en korrekt bedömning av renoveringen när det begav sig."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
90 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13931
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rex Acme?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fantastiskt fin genomförd renovering och välbevarad på alla sätt. Ägaren hade mycket kontakt med en kännare och specialist i England för en korrekt bedömning av renoveringen när det begav sig."

Beskrivning

Ägaren ansåg att hans Rex Acme var juvelen i kronan i hans samling. Säljs på uppdrag av Rolf Johnsssons dödsbo. Rolf var en välkänd mc.-samlare från Hindås. Även om han var effektiv och duktig i garaget tyckte Rolf också om att köra sina cyklar, och var en flitig deltagare i olika träffar där han också vann många priser. Enligt familjen kördes den här Rexen senast för 5 år sedan, Rolf tvekade inte att köra sina klenoder till vardags heller. Den är fortfarande i ett väldigt fint skick sedan renoveringen för över 30 år se'n.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1929/1929 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startad och körd för några år se'n, behöver lite serviceöversyn innan körning. Huvudkedjan är demonterad för tillfället. En 350-kubiks Blackburne OHV motor på 2 3/4 hk, växellådan är en handväxlad Sturmey-Archer och enligt uppgift kan det ha suttit en låda vid namn Burman tidigare.

 • Skick exteriör:

  Hög kvalitet på lack och krom med ett extra fint skick ner på detaljnivå.

 • Skick helhet:

  Utställningsskick med plats på ett museum eller ett fint samlarskick för entusiastkörning, den här hojen uppfyller båda de kriterierna. Men det sistnämnda förtjänar den mest och det var så ägaren använde cykeln.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1986-02-13 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: -
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG