Visa alla bilder

Opel Kadett de Luxe — 1938

Förkrigsopel med patina. Äldre renovering som stått sig bra genom åren. En trevlig trettiotalare som är okomplicerad att äga.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Charmig bil i patinerat skick, fullt fungerande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
71 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13921
MAGNSKOG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Kadett de Luxe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Charmig bil i patinerat skick, fullt fungerande."

Beskrivning

Opel Kadett kom 1937, hade självbärande kaross, fyrcylindrig sidventilsmotor på 1 liter och treväxlad låda. För 1938 års modell fick den en mer elegant grill. Utrustning och prydnadsdetaljer var det sparsamt med på Opels lilla folkbil från den här tiden.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1938/1938 
 • Första registreringsdatum
  1979-05-17 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  20 / 27 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En bil som känns robust och pålitlig. Fullt fungerande i allt väsentligt. Går bra i motor, bromsar tar jämnt och bra. Regelbundet servad och rundsmord - senast hösten 2020.

 • Skick interiör:

  Omklädd i original eller originalliknande material och utförande. Innertaket helt men har lite fläckar i bakkant. Klädsel ren och välhållen förutom att några möss kalasat på några ställen i baksätet. Golvmatta hel och fin. Extra temperaturmätare monterad under instrumentbrädan.

 • Skick exteriör:

  Bilen renoverad i slutet av sjuttiotalet men verkar aldrig varit skadad eller dålig. Fortfarande fin lyster i lacken men har med åren fått sprutspackeblåsor och lite smårepor. Rostfri och solid kaross. Fin i underrede. Några blanklister saknas vid slitsarna på huvsidorna.

 • Skick helhet:

  Ett gott helhetsintryck, bilen verkar aldrig farit illa. Renoverad för över 40 år sedan och kan sägas vara i ett gott bruksskick idag.

  Det här är en trettiotalsbil som är okomplicerad att äga och fixa med.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-01-20
Ursprungsbesiktning: 1979-05-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1979-05-17
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Ägarens kommentar

Ägt den sedan 2005. Wafab Bil AB hade bilen som utställningsobjekt i Opelhallen i KSD under åren 2002-2004. Används sommartid lokalt i Värmland, främst vid utställningar. Inga reparationer har varit nödvändiga under min tid.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Magnskog

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG