Visa alla bilder

Opel Commodore 2,5 S — 1975

Klassisk Commodore-coupé i förgasarversionen med samma ägare sedan 1983 i ett överraskande bra skick utan rostangrepp. Lågmilarexemplar som har rullat drygt 9 000 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Omlackerad på åttiotalet och undanställd 1987, inte startad sedan dess. GS-grillen kan förvirra, det är en 2,5 S med 116 hästar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13983
KIL
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Commodore?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Omlackerad på åttiotalet och undanställd 1987, inte startad sedan dess. GS-grillen kan förvirra, det är en 2,5 S med 116 hästar."

Beskrivning

Bilen lackerades av sin äldre ägare som hade en lackeringsverkstad. Bilen hade en skada framtill som skulle åtgärdas. Under tiden bilen stod utanför verkstaden monterades både inredning och motor av den dåvarande kunden. Nuvarande säten kommer från en sedan och har därför ingen tiltfunktion framåt. Motorn ersattes av en likadan. Bilen kördes i två år innan den ställdes undan i ett varmgarage.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1975-01-09 
 • Avläst mätarställning
  92 055 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Ljusröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen behöver en grundlig översyn och service innan den startas; den har inte körts eller startats på över 30 år. Ägaren har satt in ett nytt batteri för att kolla alla elektriska funktioner och de fungerar felfritt. Motorutrymmet är rent och snyggt.

 • Skick interiör:

  Ren och snygg inredning med en hel och slät träimitation på panelen. Framstolarna är slitna och inte original, de kommer från en sedanversion efter att originalstolarna blivit stulna. Innertaket är helt och sträckt med några märken.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin plåten, bra lackfinish men med några små typiska sprutspackelbubblor på ett par ställen. Vinyltaket är i ett väldigt bra skick och en snabb titt under bilen ger en solid och fräsch känsla. GS-grillen ger lite falsk marknadsföring, bilen är en 2,5 S med 116 hästarsmotorn.

 • Skick helhet:

  För att vara en äldre Opel är den här bilen i ett plåtmässigt väldigt bra skick utan rost. Med en rejäl och kunnig uppstartsservice kommer den snart att kunna tas i bruk. Och att leta efter framsäten till coupé-versionen blir en rolig sökuppgift för en ny ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1986-07-29
Ursprungsbesiktning: 1975-01-09 (regbes) (Ombes:19790302)
Datum i trafik första gången: 1975-01-23
Senast godkända besiktning: 1986-06-30
Besiktigad tom:- 1987-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kil

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG