Visa alla bilder

Nimbus MC 750cc — 1952

Dansk MC i utseendemässigt toppskick. Har stått på fordonsmuseum i många år. Senast körd 1997. Bör vara lätt att få igång igen. Säljs för dödsbo.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Komplett med alla detaljer. Mycket fint skick. Motorn går runt men ej provstartad. Senast godkänd på SBP 1995."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
56 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13941
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Nimbus MC 750cc?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Komplett med alla detaljer. Mycket fint skick. Motorn går runt men ej provstartad. Senast godkänd på SBP 1995."

Beskrivning

Nimbus var en dansk motorcykel som tillverkades mellan 1919 till 1960 av Fisker och Nielsen i Köpenhamn. Här ett fint renoverat exemplar som stått utställd på museum i Värnamo sedan 1997. Samma ägare sedan 1995. Troligtvis renoverad på 1980-talet och sedan använd lite innan den ställdes undan.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952 
 • Första registreringsdatum
  1993-04-19 
 • Avläst mätarställning
  55877 km 
 • Kw / hk
  18 / 24 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bör funka fint efter en startservice. Har stått undanställd torrt och fint i drygt 20 år. Skall in på bilprovningen en sista gång innan man kan ta den i bruk.

 • Skick exteriör:

  Ser mycket bra ut, fin i lack och alla detaljer.

 • Skick helhet:

  Mucket bra helhetsintryck.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1995-08-03
Ursprungsbesiktning: 1993-04-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1993-04-27
Senast godkända besiktning: 1995-09-25
Besiktigad tom:- 1997-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG