Visa alla bilder

Ford Taunus P3 Super — 1964

Den här bilen har rullat hela sitt liv i Värmland. Få ägare och i ett närmast orört originalskick.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"I ett angenämt bruksskick, fri från rost, skador och lagningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
27 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13839
VÄRMSKOG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Taunus P3 Super?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"I ett angenämt bruksskick, fri från rost, skador och lagningar."

Beskrivning

Taunus 17M Super med stora motorn på 1750 cc. Gått i Värmland sen den såldes ny i Arvika, tre ägare. Enligt tidigare ägaren som köpte bilen 1969 stämmer det uppskattade miltalet på 14300 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-01-15 
 • Avläst mätarställning
  142982 km 
 • Kw / hk
  53 / 72 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går fint, inget att anmärka på elektriskt eller maskinellt, en pålitlig bil.

 • Skick interiör:

  Original som stått sig bra genom åren, fin och hel i innertak och dörrsidor som är hela fast som tappat lite spänst under årens lopp. Bakätet har överdragsklädsel, under den fin originalklädsel. Framstolarna utbytta, kommer från en Ford Corsair.

 • Skick exteriör:

  Ingen rost eller spår av lagningar kan skönjas. Hel och fin i skärmkanter, hjulshus och trösklar. En liten buckla finns på höger framskärm längst ner. Några enstaka bublor kan ses men inget alvarligt. Underredet har rostskyddats flitigt genom åren. Bilen är omlackad någon gång, troligen mer än 30 år sedan. Sedan dess har det uppstått spackelblåsor och på bakluckan har det flagnat på några ställen. Kromet har klarat sig bra, en liten buckla finns nertill kofångare bak.

 • Skick helhet:

  En Taunus med sund och frisk kaross, lagom bruksskick som fungerar bra som den är - eller ett bra utgångsobjekt för renovering. Mycket delar, gammalt och nytt medföljer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-06-22
Ursprungsbesiktning: 1964-01-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-01-15
Senast godkända besiktning: 2014-07-18
Besiktigad tom: - 2016-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Värmskog

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG