Visa alla bilder

Ford T Touring 2,9 — 1921

Körklar T Ford i härligt patinerat skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som mekaniskt är i bra fungerande skick och är körklar. Den har 6 volts elsystem och försedd med elstart.
Går alldeles utmärkt att bruka i detta skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
93 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13825
HÖRBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford T Touring?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som mekaniskt är i bra fungerande skick och är körklar. Den har 6 volts elsystem och försedd med elstart.
Går alldeles utmärkt att bruka i detta skick."

Beskrivning

Bilen köptes av nuvarande ägare för ett tiotal år sedan och hade då trillat ur bilregistret.
Han lät renovera motor och drivlina, sedan gjordes ursprungskontroll med besiktning.
Den blev körklar 2015 och har sedan dess använts sparsamt sommartid med besök på diverse utställningar och träffar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1921/1921 
 • Första registreringsdatum
  1922-04-08 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  16 / 22 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn helrenoverad av känd T Fords expert med slipad vevaxel och nya lager, borrade cylindrar, nya kolvar och vevstakar, nya ventiler och styrningar. Vidare har motorn tändfördelare (var ett tillbehör redan 1919) samt en extra oljekanal för smörjning av vevaxeln. Startmotorn fungerar bra.

 • Skick interiör:

  Omklädda säten i fint skick i övrigt original.

 • Skick exteriör:

  Patinerad och delvis flagnad lack från en gammal renovering, eventuellt original färg. Fälgar och krom i bruksskick. Hel och fin sufflett.

 • Skick helhet:

  En körklar T Ford som kräver lite kunskap att framföra men bjuder på en härlig nostalgitripp.

Fakta om modellen

Bilens historia förändrades för alltid när Henry Ford grundade Ford Motor Company 1903. Henry Ford ägde själv 25,5 % av aktierna och verkade som vice vd och chefsingenjör. I början tillverkades endast ett par bilar om dagen i Ford-fabriken på Mack Avenue i Detroit, där två eller tre män arbetade på varje bil som gjordes på beställning av andra företag. Företagets första bil såldes den 23 juli 1903. Henry blev verkställande direktör och huvudägare av firman 1906. 1908 realiserade Henry Ford sin dröm om kunna att producera en både billig, pålitlig och effektiv automobil med introduktionen av Model T. Denna bil utgjorde början på en ny epok för persontransporter. Den var lätt att handha, underhålla och köra, även på dåliga vägar, och blev därför snart en succé.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hörby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG