Visa alla bilder

Ford Model T Runabout — 1921

Snygg tvåsitsig "Runabout" för söndagsturer, eller fäll ner suffletten och fäll fram rutan och vänd ”gubbkepsen” bakåt så blir detta en bil för sportig körning och äventyr. Sammantaget är detta en trevlig standardbil och värdig representant för sin modell.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Motorn går runt men är ej provstartad. Levereras utan batteri. Säljs oregistrerad. Gamla reg-numret var troligen F 552."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
135 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13643
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model T Runabout?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Motorn går runt men är ej provstartad. Levereras utan batteri. Säljs oregistrerad. Gamla reg-numret var troligen F 552."

Beskrivning

Runabouts modellerna är eftertraktade då de är sportiga och lätta eftersom de är tvåsitsiga. De har alltid varit attraktiva bland hot-rod byggare. Detta exemplar har en mycket fin kaross och lackering. Troligen har bilen aldrig blivit helt färdigrenoverad och inte brukats då elsystemet inte är färdigt. (Det följer med ett nytt elsystem till bilen). Strålkastare och baklykta samt tändsystemet är inte kopplat. Därav har det inte gått att provstarta. Motorn ser renoverad ut men det finns inga handlingar som styrker detta, (därför är värdet på bilen bedömt utifrån att motorn inte är renoverad). Motorn går runt och har ny olja. Växellådan är som på alla T-Fordar med hel- och halvfart. Bilen ser visuellt bra ut (nästan utställningsskick) och troligen är det inte mycket jobb kvar för att få bilen körbar då den är komplett så när som på några detaljer i elsystemet. Svart inredning samt en svart galonsufflett som ser mycket fin ut. Bilen har 24” träekerfälgar som ser mycket fina ut. Dessa är troligen nytillverkade. Bilen säljs för dödsbo och har ingått i bilsamling i Värnamo liksom flera andra T-Fordar på detta auktionstillfälle.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1921/1921 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  15 / 20 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell, golvvxl 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt och bedöms vara renoverad. Ej uppstartad då tändningen inte är inkopplad. Säljs utan batteri.

 • Skick interiör:

  Mycket fin inredning. Inga anmärkningar.

 • Skick exteriör:

  Mycket fint skick men några små skador på lacken går att hitta då bilen förvarats i ett trångt utrymme.

 • Skick helhet:

  Mycket fint skick. En av de bästa Runabouts i Sverige vill vi påstå. Ett smycke i varje bilsamling.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Säljs oregistrerad. Gamla reg-numret var troligen F 552. Köparen får endast kvitto på bilen och får själv arbeta med att få den inregistrerad. Säljs därför som utställningsobjekt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG