Visa alla bilder

Ford Model T Centerdoor — 1917

Sällsynt tillfälle att förvärva en av de mest exklusiva modellerna under T-Fordens produktionstid. En härlig känsla att sitta inne i coupén, man kastas tillbaka i tiden. Högt i tak och med detaljer som hör hemma i gamla tågcoupé:er.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snyggt renoverad "farmor Anka"-bil som klarat sig fint genom åren. Motorn går runt men är inte provstartad. Levereras utan batteri."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
165 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13641
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model T Centerdoor?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snyggt renoverad "farmor Anka"-bil som klarat sig fint genom åren. Motorn går runt men är inte provstartad. Levereras utan batteri."

Beskrivning

Denna kaross modell är ytterst ovanlig och väldigt attraktiv bland T-Ford-entusiaster runt om i värden. Bilen är trevlig invändigt med "salongskänsla". Här bjuds på dåtidens bästa komfort och charmiga detaljer, som exempelvis hur passagerarsätet fram viks ihop, för att förare ska kunna kliva fram. Detta visar på fin ingenjörskonst från forna dagar. Motorn är standard T-Ford med 20 hk samt hel- och halvfartsväxellåda.
Bilen bjuder på otrolig charm, både exteriört och interiört.
Äldre renovering, troligen från 1960-1970-talet. Det finns några skönhetsmärken på karossen när man tittar noga. Några som varit där även innan lackering. Lackeringen är en brukslackering med lite rinn på sina ställen. Helheten ser ändå väldigt bra ut och representerar bilen på ett värdigt sätt. Bilen har 30” tum träekerfälgar som kan vara nytillverkade, vilket ser snyggt ut till bilen. Motorn går runt men är ej startad. Motorn ser visuellt bra ut och är troligen renoverad när bilen renoverades. Startmotorn behöver översyn men bilen går även att handveva om man väljer det.

Denna bil har efter restaurering stått som utställningsbil i T-Ford samling i Värnamo. Registrerad som årsmodell 1917. (Motornummer anger 1917). Karossmodellen är från 1916. Det kan förekomma en blandning av delar, vilket är vanligt bland renoverade T-Fordar pga den höga åldern. Modellen blir en pärla i varje finare bilsamling. Säljs för dödsbo.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1917/1917 
 • Första registreringsdatum
  1967-06-09 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  15 / 20 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell, golvvxl 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt men ej provstartad. Inget batteri i bilen.

 • Skick interiör:

  Tygklädsel som går i beige/grön nyans, några mindre fläckar finns. Golvmattan är inte av originalutförande.

 • Skick exteriör:

  Karossen har några små skador och skönhetsfläckar. Lackeringen inte är helt professionellt utförd, rinn och damm finns. Bra helhetsintryck trots detta.

 • Skick helhet:

  Bilmodell som ofta återfinns i äldre filmer men sällsynt idag. Här i ovanligt fint skick, både på kaross och inredning. Det enda man kan klaga på är lacken, den är inte perfekt, men ändå ok. Bra helhetsintryck och alla rätta detaljer i fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1982-07-25 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1967-06-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1967-06-09
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG