Visa alla bilder

Ford Model N — 1906

En mycket tidig och vacker mässings-Ford från tiden innan de blev värdens största automobilfabrikant. Ett riktigt fint samlarexemplar med alla de kvalitéer man söker. En fröjd för ögat att beskåda och samtidigt ett stort stycke industrihistoria. Säljs för dödsbo.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snyggt renoverat exemplar, en museiebil som stått sig jättefint genom åren.
Motorn på 2440 cc, går runt men är ej provstartad pga att detta är ett museieföremål. Säljs utan batteri."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
410 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13639
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model N ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snyggt renoverat exemplar, en museiebil som stått sig jättefint genom åren.
Motorn på 2440 cc, går runt men är ej provstartad pga att detta är ett museieföremål. Säljs utan batteri."

Beskrivning

Model-N har en särkilt viktig roll i Fords historia och är inget fordon som kommer upp till försäljning särskilt ofta. Detta exemplaret är en fin representant för sin modell. Tidigare ägare har haft den i sin bilsamling i Värnamo och inte brukat den men visat upp den vid högtidliga tillfällen i trakten. Han har även monterat en vindruta på den som inte är original från fabrik. Men detta är inget som stör, det är snyggt och tidsenligt monterat och är lätt att demontera utan att det påverkar fordonet. Motorn är på 15 hk och har en cylindervolym på 2440 cc. Växellådan är av planetväxelmodell med två växlar,

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1906/1906 
 • Första registreringsdatum
  1998-12-07 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  11 / 15 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Planetvxl 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt men är ej provstartad. Batteri saknas.

 • Skick interiör:

  Svart skinn, helt och snyggt. Flera fina mässingsdetaljer i ratt och rattstång.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin, lacken har klarat sig bra efter renovering. Man ser dock några små lackresningar på karossens bakdel. Då detta är helt tillverkat i trä och sedan lackerat med tvåkomponentslack så har det inte haft möjlighet att röra sig utan att lacken har lyft sig lite längs ådringen, troligen har det blivit så direkt efter lackering.

 • Skick helhet:

  Bilen ser mycket bra ut och har varsamt tagits hand om sedan den renoverats. Finns ingen dokumenterad historia på när den har renoverats men troligen för 25-30 år sedan (enligt uppgift från bortgångne ägarens släktingar). Renoveringen är mycket fint och proffsigt utförd.

  OBS! Bilen är förregistrerad vilket innebär att den fått ett registreringsnummer, efter en registreringsanmälan, men härefter ej genomgått registreringsbesiktning. Säljs alltså med behov av registreringsbesiktning, utan tekniska data mm. Detta får en köpare ombesörja själv om han önskar ta bilen i trafik.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1998-12-07 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: -
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Ford Model N började produceras 1906. Detta var den första modell för vilken man provade ut den arbetsmetodik som man sedan skulle följa vid sammansättningen av T-Forden. Det är här som Ford utvecklar och provar med att bara tillverka en bilmodell i taget i fabriken. Vid tidigare modeller så kunde man parallellt bygga flera olika modeller på samma gång. Då fick man en hel del driftstopp för att vänta på delar eller för att prioritera en annan modell parallellt. Här lär man sig det som ska lägga grunden till bilhistoriens största revolution, det vi kallar löpande bandet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG