Visa alla bilder

Ford Model A Roadster — 1931

Här är ett trevligt exemplar av Fords populära Roadster. Startar lätt och går fint. En fin bil att köra som till och med kan följa med i dagens trafik rytm.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fullt körbar Roadster som stått sig bra efter renovering. Levereras dock utan batteri."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
173 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13729
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model A Roadster?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fullt körbar Roadster som stått sig bra efter renovering. Levereras dock utan batteri."

Beskrivning

En trevlig A-Ford Roadster som genomgått en renovering för många år sedan, med dåtidens krav på kvalité vid renoveringen (fint bruksskick). Vi har startat upp den. Bilen är fin att köra och går mycket fint med den prestanda som en 30-tals bil kan bjuda på. Bilen har varit stående så däcken är inte helt runda men annars så går det fint på vägen. Karossen är solid och komplett med några skönhetsfel och några små defekter som kommit med tidens tand. Bilen har många av de extra tillbehör som fanns till modellen från fabrik. När Ford modell A kom så var det med en manuel 3 växlad låda och en 4 cylindrig motor på 40 hästar samt att man hade 4 hjuls broms. För denna årsmodell så är det 19” ståleker fälgar. Denna bil fungerar väl i stadstrafik och även på motorvägen då bilen kan nå hastigheter uppåt 100 km/h. Säljs för dödsbo. Har stått på museum i många år men kört då och då på somrarna.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1931/1931 
 • Första registreringsdatum
  1981-05-27 
 • Avläst mätarställning
  49878 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  konstläder 
 • Färg
  Beige 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är körbar och motorn går fint. Bilen har stått länge så hjulen har blivit lite ovala.

 • Skick interiör:

  Hel och ren. Brun inredning i konstläder då bilen är öppen och ska kunna tåla lite regn. Inredningen i de öppna modellerna är något lite enklare.

 • Skick exteriör:

  Ser bra ut i karossen men har några små skador som kommit med åren av brukande samt förvaring i ett trångt utrymme. Ingen synlig rost och frisk i trädetaljer, vad vi kan se.

 • Skick helhet:

  Bilen går fint och ser bra ut i karossen. Bilen har en äldre renovering (vi gissar från 1970-talet) som inte är av den standard som en renovering har idag (mer som brukskick) men den ser mycket representativ och fin ut ändå. Bilen har några små lackskador som kommit med åren av brukande samt förvaring i ett trångt utrymme.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-03-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1981-05-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1981-05-27
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom:-
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG