Visa alla bilder

Fiat 500 Topolino Cabriocoach — 1947

Fiats minsta bil som blev en succe och tillverkades fram till 1955. Här i första utförandet och med tygtak. Mycket bra skick. Renoverad på 1980-talet och fortfarande mycket fin. Säljs för dödsbo.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin kaross och inredning. Äldre renovering som stått sig bra. Nu uppstartad efter en tids stillestånd. Går fint i motor och växellåda. Behov av översyn av bromsarna då bromspedalen sjunker. Levereras utan batteri."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
163 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13647
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat 500 Topolino Cabriocoach?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin kaross och inredning. Äldre renovering som stått sig bra. Nu uppstartad efter en tids stillestånd. Går fint i motor och växellåda. Behov av översyn av bromsarna då bromspedalen sjunker. Levereras utan batteri."

Beskrivning

Bilen har ingått i bilmuseet/samlingen i Värnamo. Såld ny i Sverige 1947 och första gången registrerad 1947-01-01. Blev klar efter renovering och påställd för brukande igen 1996. Har sedan använts några gånger per år och dessemellan stått i mindre bilmuseum i Värnamo, tillsammans med alla T-Fordar som är med på detta auktionstillfälle. Fyrcylindrig vattenkyld motor på 570cc och 13 hkr gör att bilen känns som en riktig bil, även om den bara är tvåsitsig. Bilen blev en stor framgång för Fiat och tillverkades i 110.000 exemplar. Idag bedöms ett par tusen bilar finnas kvar och några hundra i Sverige. Trevlig bil i varje bilsamling och dessutom rolig att köra.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
  1947-01-01 
 • Avläst mätarställning
  692781 KM 
 • Kw / hk
  9 / 13 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Svart/röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn startar lätt och växlarna klickar i bra. Vi har provkört och mest bromsat med handbromsen, då fotpedalen sjunker. Behöver ses över. Godkänd på bilprovningen för alltid.

 • Skick interiör:

  Omklädda säten och mattor. Bra gjort. Mycket fin invändigt

 • Skick exteriör:

  Fin lack i originalkulörer. Bra gjort. Endast några dammkorn och smårepor går att hitta vid noggrann granskning.

 • Skick helhet:

  Fin Topolino i välvårdat brukssick. Har nog aldrig varit särskilt dålig. Har fått ny lack och klädsel och slitdelar. Vi ger den ett betyg en bit över medelbra skick. Normalt skick för fin samlarbil kan man också säga.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-06-29 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1947-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1947-01-01
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom:-
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG