Visa alla bilder

Citroën CX GTI 2500cc — 1987

En av de bekvämaste gammelbilarna man kan hitta. Stor motor, automat, gasvätskefjädring, servostyrning.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket välhållet skick. Besiktigad och körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
84 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13942
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroën CX GTI?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket välhållet skick. Besiktigad och körklar."

Beskrivning

Det här exemplaret levererades till en herre i Benalmadena Pueblo söder om Malaga i södra Spanien. Den var då topputrustad som de sista var med automat och ABS. Köparen bytte in sin oerhört fina ID 19 -69 med bara 9000 mil på mätaren. Citroën firman i Fuengirola som bytte in hans ID har den kvar som visningsobjekt. Nuvarande ägare till denna CX köpte den direkt av den då 90 årige ägaren och brukade den runt Fuengirola ett antal år innan den kördes till Sverige för några år sedan. Den registrerades i Sverige och har brukats sparsamt sommartid sedan dess. Kilometermätaren slog över på 8000 mil när Madrid passerades vid hemfärden. Paris passerades under söndag eftermiddag i triumf. Några bilister gick åt sidan, steg ur och gjorde honnör när Paris rondeller passerades. Så ovanlig är en CX i Paris nu för tiden. 403 mil klarades av på drygt 2.5 dygn det säger en del om kvalitet och komfort på en stor Citroën från 80-talet konstruerad tidigt 70-tal.

Denna Citroen CX GTI är en av de senaste tillverkade 1987. Enligt chassienumret är det 1988 årsmodell. 1988-89 tillverkades i stort sett bara Turbo 2 samt några varianter i sedan utförande. Den stora produktionen då var Combi och Familiale. 1991 tog det slut helt med produktionen och då tillverkades nästan bara ambulanser och andra special fordon.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1987 /1988 
 • Första registreringsdatum
  2018-08-24 
 • Avläst mätarställning
  87158 km 
 • Kw / hk
  98 / 133 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick men med ett brännhål från den spanska solen på en baksätesdyna. Nuvarande ägaren kom ut till den parkerade bilen och upptäckte hur det pyrde i klädseln.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra bruksskick.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra, orenoverat bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-07-01
Ursprungsbesiktning: 2018-08-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-07-01
Senast godkända besiktning: 2020-05-26
Besiktigad tom: - 2022-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Citroën CX GTI har en motor på 2500 cc med en maxeffekt på drygt 130 hästkrafter. Detta exemplar är utrustad med en 3-växlad automatlåda. Med automat var toppfarten 194 km/h och 0-100 km/h klarades av på 11,7 sekunder. En vanlig GTI kostade i Sverige 1987 127 400 kr men med automat och ABS-bromsar steg priset till 150 000 kr.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG