Visa alla bilder

BMC 1000 Austin MK II — 1968

Ovanligt fin Mini i originalutförande.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Lågmilare i bra skick som är väl omhändertagen. Professionellt omlackerad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
78 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13976
HURVA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMC 1000 Austin MK II?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Lågmilare i bra skick som är väl omhändertagen. Professionellt omlackerad."

Beskrivning

Totalt fem ägare genom åren. Den nuvarande köpte den i maj 2019.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-08-01 
 • Avläst mätarställning
  51000 km 
 • Kw / hk
  28 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuel  
 • Klädsel
  Svart konstläder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick. Ny kopplings- och broms hydraulik där samtliga cylindrar är utbytta. Nya bromsbackar fram och bak. Genomgången/servad motor.

 • Skick interiör:

  Mycket fint skick. Allt fungerar

 • Skick exteriör:

  Proffesionellt omlackerad för många år sedan. Rostskyddsbehandlad.

 • Skick helhet:

  Mycket fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-05-24
Ursprungsbesiktning: 1968-08-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-08-01
Senast godkända besiktning: 2017-05-18
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Alec Issigonis var hjärnan bakom Austin/Morris Mini eller som vi i Sverige kallar den för: Hundkoja. Minin presenterades i augusti 1959. Sverige var ett av de första länderna där den blev mycket populär. Världens första Miniklubb, Mini Seven Club, bildades i Sverige 1961, en månad före Storbrittaniens motsvarighet. 1961 kom även en trimmad variant, Mini Coopern. Senare följde andra varianter som en skåpbil (van), pickup, Mini Moke, Riley Elf och Wolseley Hornet som var lyxmodeller med skinnklädsel, träpaneler, stående grill m.m. En ännu starkare Mini togs fram för i första hand tävlingsbruk, Cooper S. Den blev så populär att den tillverkades med tre motorstorlekar för att passa in i alla tävlingsklasser baserade på motorstorlek. Den största var på 1275 cc.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hurva

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG