Visa alla bilder

Volvo PV 544 F Sport — 1965

Fullständigt osentimentalt sjuttiotalsstajlad äkta PV Sport. Även om det andas ladugårdsfynd är den faktiskt besiktigad UA efter april 2016. Befriad, med andra ord.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tidsmarkör att städa upp och köra som den är eller en göra en original helrenovering? Skicket duger för båda ambitionerna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
53 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12906
HJÄRNARP
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544 F?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tidsmarkör att städa upp och köra som den är eller en göra en original helrenovering? Skicket duger för båda ambitionerna."

Beskrivning

Ingen hejd på skapandets glädjeyttringar när denna Sport skulle förädlas back in the 70's. Tidsytypiska sportinstrument, kortad växelspak, P1800-stolar i skinn, skyport, Slot mags, elcentral med dåtidens moderna Volvknappar och så vidare. Och motorn har faktiskt en exklusiv historik, det sägs vara en fabrikstrimmad maskin.

´

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-07-01 
 • Avläst mätarställning
  85680 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Det kanske mest intressanta med bilen som har en fabrikstrimmad maskin, KG i Malmö lär ha utfört jobbet. Enligt uppgift gav den 180 hk på höjden av sin karriär och bör kunna återfå de flesta av dem med rätt handpåläggning.

 • Skick interiör:

  Inredningen präglas av en hemsnickrad sjuttiotals-bilglädje med allt vad det innebär. Här finns det tillbehör att älska och andra tillbehör att älska mindre.

 • Skick exteriör:

  Rost i nederkant av dörrar och skärmar, men bärande delar verkar vara friska och bilen har en godkänd besiktning från 2016, därefter är den besiktningsbefriad.

 • Skick helhet:

  En köpare har två val. Antingen behåller man den i det här skicket och låter den få vara en cool representant för sjuttiotalets tidstypiska vilda styling 'n' tuning och kör som den är. Eller – och kanske det som många funderar på –renoverar man den till originalskick och hoppas på att värdet blir lika högt som några sena PV Sport har generat på tidigare auktioner, försäljningar och värderingar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-01-20
Ursprungsbesiktning: 1965-07-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1965-07-01
Senast godkända besiktning: 2016-12-28
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 18:e september 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG