Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 51 Special — 1938

En orenoverad trettiotals-Volvo i ett osedvanligt charmigt skick. Tänk om den orörda inredningen kunde berätta, likt den förmodat intelligenta flugan på väggen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Idag är ett dylikt skick nästan mera värt än ett kvalitetsrenoverat nyskick. Inte monetärt, kanske, men ett historiskt, empatiskt och berättande högt värde."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12847
HABO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 51?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Idag är ett dylikt skick nästan mera värt än ett kvalitetsrenoverat nyskick. Inte monetärt, kanske, men ett historiskt, empatiskt och berättande högt värde."

Beskrivning

Nuvarande ägare har haft bilen i fem år, han tog över den från sin kompis som hade haft den stående i över 40 år. Historien längre tillbaka återstår att berätta. Med hjälp av ägarlängden i Habo (där bilen har befunnit sig i drygt 40 år) borde det kunna göras en ordentlig research när tid och möjlighet finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1938/1938 
 • Första registreringsdatum
  1975-07-07 
 • Avläst mätarställning
  66700 km 
 • Kw / hk
  63 / 86 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Mörkblå/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Originalmotorn ansågs vara konserverad i kompisens ägo, men de fann snart att en cylinder hade skurit. En annan maskin snokades upp och renoverades på en yrkesskola.

 • Skick interiör:

  Fantastiskt orörd och fint använd inredning, ägaren har skyddat den med filtar och sittkudde.

 • Skick exteriör:

  Den blå lacken på karossen och de svarta skärmarna har säkert bättrats genom åren, men i stora drag har den här bilen en gammal vacker originallack. Fotbrädorna finns som omonterade och obehandlade just brädor. Beslagen följer också med, den nuvarande ägaren tycker att brädorna gör insteget sämre och därför inte bemödat sig med att göra i ordning dem.

 • Skick helhet:

  Ett skick att drömma om för en Volvo-samlare som föredrar äkta gammal vara. En oreneoverad PV51 med den här proveniensen berättar så mycket mera än en perfekt renoverad dito. Den trenden växer sig också allt starkare bland entusiasterna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2002-04-12
Ursprungsbesiktning: 1975-07-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1975-07-07
Senast godkända besiktning: 2002-05-13
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 18:e september 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG