Visa alla bilder

Volvo PV 444 B4B — 1947

Orörd och mycket tidig PV i ett fint originalutförande som är körklar och som var besiktningsbefriad även innan de nya reglerna. Ägaren har ändå varit noga med att hålla den trafikdugligt och säkert skick.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Lagom fint använd, insliten och välvårdad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12838
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
110 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Lagom fint använd, insliten och välvårdad."

Beskrivning

Nuvarande ägare har haft bilen i sju år. Har tidigare rullat i Sundsvallstrakten. En äldre man ägde den i många år och lovade sin trogna trädgårdshjälp att denne skulle få ärva bilen vid ägarens bortgång. Så blev det, men trädgårdskillen hade inget större intresse av bilar och ville sälja. Då hamnade den hos den nuvarande ägaren som med hjälp av en erfaren Volvo-mekaniker och NOS-delar bland annat har bytt tank, bromsar, delar av elsystemet, bränslepump, bakaxelremmar, vakuumtarokarmotor och körriktningsvisare.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
  1947-01-01 
 • Avläst mätarställning
  Oläsligt 
 • Regnr
  CFR491 
 • Chassinummer
  4445717 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda funkar fint och känns som de ska med lite ventiltick som korrekt krydda.

 • Skick interiör:

  Orörd och lagom insliten inredning i den klassiskt gröna nyansen. Vägmätarens siffror har krackelerat och det är svårt att läsa av mätarställningen.

 • Skick exteriör:

  Sliten, men vacker original cellulosalack. Går att polera mycket fin med tålamod och envishet. Gangsterkeps och en stor fin S-skylt på bakluckan är trevliga tillbehör.

 • Skick helhet:

  En klassisk PV från de tidiga årgångarna i ett bra originalskick. Antingen har den rullat närmare 2 000 mil eller 12 000 mil. Slitaget av färgen på ratten bör uppstå ganska fort. Den första siffran på vägmätaren är en 1:a och på dörrstolpen sitter smörjservice-dekal från den 2/8 och 17 617 km. OK med det typsnittet fanns på 1970-talet och att den äldre ägaren skulle ha kört runt mätaren till nästan 22 000 mil efter det känns inte realistiskt enligt vår bedömning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-10-14
Ursprungsbesiktning: 1947-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1947-01-01
Senast godkända besiktning: 1978-06-29
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 18:e september 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG