Visa alla bilder

Volvo 240 GL B230F — 1992

Snyggt, rätt och orört originalskick. Dessutom från det sista produktionsåret; det innebär en rad attraktiva förbättringar i slutet av modellens långa livscykel.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Inga anmärkningar. Genuint exemplar med nybilskänsla, garanterad körsträcka 6500 mil. Professionellt extra rostskyddsbehandlad. Aldrig vinterkörd enligt ägaren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
93 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12844
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Inga anmärkningar. Genuint exemplar med nybilskänsla, garanterad körsträcka 6500 mil. Professionellt extra rostskyddsbehandlad. Aldrig vinterkörd enligt ägaren."

Beskrivning

Bilen har haft 3 reella brukare och har alltid förvarats inomhus. Inga skador, inget omlackat och den känns som ny i motor och växellåda. 1993 var sista produktionsåret, modellen slutade byggas maj 1993. 1992 års modell känns igen på bättre isolering, helsvarta dörrhandtag och de nya släta fram- och bakrutelisterna. Många har också ABS och airbag, vilket gör dem till de mest attraktiva av 240-modellerna.
Bilen är regelbundet servad på Volvo men original-serviceboken är försvunnen. Dokumentation och besiktningspapper följer med bilen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1992-01-13 
 • Avläst mätarställning
  64800 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Maskinellt och tekniskt lirar allt på rätt sätt, och just motor och transmission känns som de knappt är inkörda.

 • Skick interiör:

  Materialkänslan i interiören snuddar vid nykänsla, det märks att alla ägare har haft en särskild känsla för bilvård och rätt omhändertagande.

 • Skick exteriör:

  Den röda lacken har klarat sig väldigt bra från det traditionellt lättblekta röda pigmentet, då bilen uteslutande har förvarats i garage när den inte har använts. Lacken skulle dock må ännu bättre av en riktigt polering för att bli av med tvättrepor och liknande.

 • Skick helhet:

  Just detta exemplar, som är i ett mycket välhållet originalskick med nybilskänsla, kan bli en trevlig investering samtidigt som det är bekväm och användbar entusiastbil för både småutflykter och långfärder.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-04-07
Ursprungsbesiktning: 1991-12-19 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1992-01-13
Besiktigad tom: 2021-02-28
Senast godkända besiktning: 2019-05-03
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 1985 SEK
Antal ägare:

Fakta om modellen

Idag är Volvo 240 kultförklarad världen över för sin tidlösa design, höga kvalitet, slitstyrka i alla detaljer och framför allt säkerhet. 240:an var på 1970- och 1980-talet ett säkerhetsföredöme för andra tillverkare och blev också prisbelönt i dessa sammanhang. En slags ikon bland 1900-talets bilar och modellen levde i nästan 20 år. Idag fungerar den fint som både samlarbil, hobbybil och bruksbil, vilket gör den extra uppskattad av både unga och gamla.
Visas fram till den 3/9 under ordinarie öppettider hos HRM-bil i Lidköping.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 18:e september 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG