Visa alla bilder

Volkswagen Typ 2 Pick Up 1600 "Early Bay" — 1968

Tidig T2 som är orenoverad och endast sommarkörts av bilmekaniker och tillika VW-entusiast de senaste sjutton åren. Innan gick bilen i Gällivare i torrt klimat varför den hållt sig bra i skick. .

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Välservad och går mycket fint. Originallack med endast lite ytrost. Jättefin undertill. Endast yttre tröskelplåten mellan hjulen, nertill på ena sidan skulle behöva bytas på sikt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
106 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12901
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 2 Pick Up?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Välservad och går mycket fint. Originallack med endast lite ytrost. Jättefin undertill. Endast yttre tröskelplåten mellan hjulen, nertill på ena sidan skulle behöva bytas på sikt."

Beskrivning

Denna bil såldes ny till till Sangis träförädling i Kalix i juli 1968 (se bild) och efter detta till ett företag i Haparanda innan nuvarande ägare i Göteborg köpte bilen 2003. Nuvarande ägare är bilmekaniker och stor Vw-entusiast som visat upp sin fina bil på många träffar i mellansverige genom åren. Han har sett som sitt kall att bevara bilens orörda originalskick, vilket vi får säga är något unikt, då de flesta sådana här bilar blev lapade och lagade efter några år. Norrbottens fina rostfria klimat har gjort att denna bil klarat sig ovanligt bra.
En dörr är bytt efter en inbrottsskada. Originaldörren följer med bilen.
Denna bil är trevlig att fortsätta vårda och använda som den är och går mycket fint i motor och växellåda. Kul som företags-reklam-bil/företagsmascot eftersom den är mycket lättkörd och praktiskt användbar med sitt stora flak. Kapell och ställning finns till bilen. (Bilen har enligt vår bedömning gått 16000 mil, men mätaren står på 6200 mil då den börjar om igen vid 10000mil.)

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-07-02 
 • Avläst mätarställning
  62593 km 
 • Kw / hk
  50 / 68 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nyservad, går fint, allt funkar som det skall.

 • Skick interiör:

  Normalt skick för 16000 mil.

 • Skick exteriör:

  Orginalllack. Lite ytrost från stenskott och stensprut finns. En yttre tröskelplåt på ena sida har rostblåsor. Ovanligt fin och välbevarad bil.

 • Skick helhet:

  En av de bättre "Early-bay" VW-bilar vi sett. Fin historik och bra tekniskt skick gör den till en riktigt kul hobbybil.

Fakta om modellen

1968 kom ersättaren till "splitbussen". I stort var det bara en större hytt, med välvd framruta och nyare framvagn. Resten, undertill och baktill behölls från den gamla modellen. Denna karossmodell kallas för Typ 2, T2 och i slang "early bay" för det är en tidig modell av T2 bussarna/pickuper med välvd framruta. Dessa är de mest eftertraktade för de har fortfarande de tidiga 5-bultade fälgarna och de gamla navkapslarna liksom de gamla släta smäckra kofångarna och de gamla baklamporna. T2 modellen moderniserades i omgångar mellan 1970 fram till 1978, då den ersattes av T3, den sk. "fyrkantsbussen".
T2 "early bay" har reden nya framvagnen som gör den mer lättkörd och stabil på vägen jämfört med T1 bussen/pickupen.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft

Telefon: +46 708 20 21 13
Mail: michael.luft@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13

Hämtning skall ske senast fredagen den 18:e September 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG