Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 1200 Limousine — 1962

Starta farfars bil. Spännande projekt med en Volkswagen som har stått uppallad i snart 30 år.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Jag har själv inte sett bilen men det verkar vara ett trevligt och spännande projekt att ta hand om och vårda. Bilen har stått uppallad på ett torrt trägolv och har klarat sig från fuktskador. Den kommer efter genomgång att glädja sin nya ägare i många år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
54 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12842
ÖLAND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 1200 Limousine?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Jag har själv inte sett bilen men det verkar vara ett trevligt och spännande projekt att ta hand om och vårda. Bilen har stått uppallad på ett torrt trägolv och har klarat sig från fuktskador. Den kommer efter genomgång att glädja sin nya ägare i många år."

Beskrivning

Denna beskrivning har nuvarande ägare och barnbarn lämnat:

Detta är vår farfars, Gustav Jansson, sista bil - en Volkswagen 1200 Limousine 113 av årsmodell 1962. Farfar köpte den ny 1962 på Bolidenvägen i Johanneshov, Stockholm för 9200 kr och bilen har varit i familjens ägo hela tiden - och det är bara farfar som har kört den. Etiketten med farfars namn och adress sitter fortfarande kvar i bilen.
Bilen rullade inledningsvis mest i Stockholm där min farfar och farmor bodde, men även ned till sommarstället på norra Öland. Efter att farfar gått i pension, troligen mitten av 70-talet, så valde han att flytta ned bilen till Öland och bara köra den där. Sedan de blev pensionärer så var de på sommarstället 5-6 månader om året och han använde bilen endast då. Farfar har till och med gjort notering om när bilen passerade 10000 mil samt hur mycket den hade gått på 20-års-dagen.
Min farfar gick bort 1992 och sommaren 1991 var troligen den sista sommaren bilen användes. Sedan dess har den stått uppallad i en lada vid vårt sommarställe (som också är kvar i släkten) och har inte använts sedan dess. Sista besiktningen gjordes sept 1990 och då blev det endast en 2:a för ett slitet däck.
Vad vi känner till är det mesta kvar i original och en hel del dokumentation finns kvar, ursprungliga handlingar, instruktionsbok, servicebok, förbandslåda, registreringsplåtar. Framsätena har haft skyddsklädsel på.
Bilen har stått uppställd i knappt 30 år och ej använts, så vi vet ej hur körbar den är. Batteri saknas och på den yttre backspegeln finns inget spegelglas. Det finns några mindre bucklor på vänster bakskärm samt på höger framskärm. Skärmarna har också en del rostangrepp som inte lagats av verkstad. Botten där reservhjul står har lagats med någon form av plastic padding. Det är originallack, men på diverse ställen har enkla förbättringar gjorts.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-09-01 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har varit uppallad i många år varför en ordentlig genomgång av motor, bromsar mm behövs innan den kan tas i bruk. Motorn går runt, batteri saknas.
  Ej testad av BWA

 • Skick interiör:

  Original inredning i använt skick, behöver en rengöring. Överdragsklädsel har suttit på säten sedan ny.

 • Skick exteriör:

  Originallack med penselbättring och enklare lagning. Rostblåsor och porer i kromet finns.

 • Skick helhet:

  En originalbil med härlig patina som har en fin historik. Bör inte vara några stora svårigheter att få igång. Bilen har fallit ur register varför en ursprungkontroll behöver göras.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej i aktuellt register.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare .

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Ted Gryth på telefon +46 705 65 67 27

Hämtning skall ske senast fredagen den 18:e sept 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG