Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 280 S — 1970

En "Sonderklasse" med förgasare och full regentlängd. Svarta Mercedesar med direktionshistorik och låg körsträcka väcker alltid berättigat intresse.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint originalskick med vänster sida delvis omlackerad. I övrigt verkar den vara ofixad och mycket välvårdad med en låg körsträcka. Fin och hel ägarhistorik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
117 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12599
ÖSTRA RYD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 280 S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fint originalskick med vänster sida delvis omlackerad. I övrigt verkar den vara ofixad och mycket välvårdad med en låg körsträcka. Fin och hel ägarhistorik."

Beskrivning

Stor-Mercedesen med internkod W108 ersatte 1968 företrädaren Heckflosse, Fen-Mercan. Nu började företagets lyxbilsedaner att ta form och marknadsandelar på allvar med långa hjulbaser Lang, V8:or, luftfjädringar och bräsleinsprutningssexor med det eftertraktade E:et på bakluckans emblem, Einspritzung.
Det här exemplaret börjar sin historia som direktionsbil åt en Einar Nilsson på Kamas Kvarnmaskiner AB i Malmö. Einars fru Inga ärver bilen och därefter ärvs den av hennes bror och senare även hans son i Söderköping. Nuvarande entusiastbilsägarpar köper den av sonens dödsbo. Mercan har alltså fram till 2014 en ägarlängd genom en släkt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-02-06 
 • Avläst mätarställning
  93 550 km 
 • Kw / hk
  103 / 140 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är utrustad med en automatlåda som växlar mjukt och som lirar fint med den förgasarmatade raka sexan. Ljudet är så där båtmotortryggt och med ett fortsatt rätt och riktigt underhåll är det där en evighetsmaskin. Well, nästan, i alla fall.

 • Skick interiör:

  Fint, stramt och hållbart. Inga nacksskydd och en blandning av Mercedesslitstark textil och vinyl. Mattorna håller samma kvalitet och alla som har någon form av ett upprepat minne av en klassisk Merca av dessa årgångar känner igen den; Mercedes-doften. Passagerarsätet har ett litet rivhål till vänster.

 • Skick exteriör:

  I stort sett en originallack med vänster sida delvis omlackerad efter en tunn repa längs sidan. Den svarta kulören har en djup glans som behöver underhållas och ofta poleras av den yrkesgrupp som på senare år växt fram med olika tillverkare av magiska bilvårdsprodukter i ryggen... rekondarna! Men bra blir det.

 • Skick helhet:

  En samlar-Merca som representerar en trevlig version av varumärkets då gryende Sonderklasse. Den lite återhållsamma storlyxen där utrymmet och motorn var det viktigaste. En låg körsträcka och en fin dokumentationshistoria i form av servicehäfte, garantibevis, instruktionsbok och annat kommer förhoppningsvis att fortsätta följa bilen åt i dess ägarlängd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-04-08
Ursprungsbesiktning: 1970-02-06
Datum i trafik första gången: 1970-02-06
Senast godkända besiktning: 2019-05-10
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 18:e september 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG