Visa alla bilder
Visa film

Dodge De Luxe 4-d — 1947

En pampig pjäs, om än lite konstslipad. Härligt sliten och otroligt snyggt orörd inredning.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rå, men vacker och fint fungerande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12839
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Dodge De Luxe 4-d?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rå, men vacker och fint fungerande."

Beskrivning

Någon började slipa färg på karossen på hemmaplan i SoCal och fick feeling. Och färgpatchigt från bilens lackhistorik är en trend som verkar hålla i sig.
Den gamla gula California-skylten hänger lite kaxigt och snett på den främre stötfångaren. Trots att färgslipningen blev en medveten handling känns hela bilen väldigt genuin. En riktigt tung uppenbarelse.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
  2020-03-27 
 • Avläst mätarställning
  131304 miles 
 • Kw / hk
  76 / 103 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Flerfärgad 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Sidventilssexan startar lätt och går utan missljud, oljerök eller onormal oljeförbrukning. Stabilt och bra oljetryck på en mekanisk mätare. Lådan lirar fint och är en "Fluid Drive"; en treväxlad manuell låda med turbinkoppling som man växlar manuellt men i till exempel en bilkö behöver man inte trampa ur, utan bara bekvämt gasa, bromsa och glida fram på ettan eller tvåan.
  Bilen är nyservad med alla normala slitdelar ersatta, rundsmörjd, bromsarna renoverade och framvagnen justerad och uppmätt tillsammans med en översyn av styrsnäckan.

 • Skick interiör:

  Inredningen andas gammalt och äkta med en härligt skön originalitet. Det har suttit överdrag på sofforna, förmodligen sedan bilen var ny. Gröna och lite udda midjebälten skänker i sin enkelhet en liten tanke om säkerhet.

 • Skick exteriör:

  Bilen har sannolikt varit ljusgrön från fabriken
  senare lackerats i kopparmetallic; dagens utseende har slipats fram bättrats på sina ställen. En början till en slipning som blev till en medveten look idag.

 • Skick helhet:

  Mekaniskt solid, oöm på utsidan och en interiör som kan berätta hela bilens historia; det här är ett fordon som nästan automatiskt ger sin ägare en no-nonsense attityd, vare sig denne vill det eller inte. Det är kanske bara de vitsidade radialdäcken (lite äldre av märke Coker med bra mönster och utan obalans) som inte riktigt håller för det epitetet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-04-27
Ursprungsbesiktning: 2020-03-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-04-27 (470101)
Senast godkända besiktning: 2020-04-20
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 18:e september 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG