Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B18 — 1965

En damkörd Amazon med tre tidigare ägare. Bara gått garanterade 12 300mil. Genomgången och uppsnyggad med ny lack och klädsel!

Jens Hasselholm
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En körklar entusiastbil som går mycket fint och är snygg och prydlig i alla detaljer. Det känns och syns att den aldrig varit sliten, utan är försiktigt hanterad. En mycket välvårdad Amazon."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11538
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Jens Hasselholm
Förordnad värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En körklar entusiastbil som går mycket fint och är snygg och prydlig i alla detaljer. Det känns och syns att den aldrig varit sliten, utan är försiktigt hanterad. En mycket välvårdad Amazon."

Beskrivning

avställd mellan åren 1993-2003 – därefter varsamt renoverad med ny lack, omklädda stolar, förgasare, slitdelar, gummilister med mera
1965 köptes bilen ny av en kvinna som körde den ända till 1993, då hon av åldersskäl ställde av sin älskade Amazon. Fram till 2003 stod den i hennes garage, tills bilen köptes av den andre ägaren. Bilen var alltjämt i fint skick och hade bara gått 11.000 mil men behövde en teknisk genomgång och uppsnyggning för att bli riktigt fin.
Den nuvarande ägaren köpte bilen 2010 och slutförde renoveringen. Det var också han som kostade på med en ny lackering i originalkulören.
För att matcha den fina utsidan kläddes säten om, nytt innertak monterades och alla lister byttes med mera. Kromet, inklusive stötfångarna, var dock fortfarande i fint skick.
Bilen är jättesnygg att se på och går väldigt fin. Motorn spinner som en katt, den växlar lätt och rullar utan vibrationer och konstiga ljud. Det känns att den inte gått långt. Enda anmärkningarna är lite småskav på stötfångarna. Ingen rost, inga skador. Amazonen har rullat garanterat 12 300 mil och är nybesiktigad i maj 2018 utan anmärkningar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-09-10 
 • Avläst mätarställning
  123000 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, rullar lätt och låter bra.

 • Skick interiör:

  Hel och jättefräsch insida.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin i lacken, någon enstaka lackblåsa går att hitta. Slitagemärken på stötångare.

 • Skick helhet:

  Ett fint exemplar av en svensk klassiker, bättre än de flesta.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Itrafik 2008-07-08
Ursprungsbesiktning 1965-09-10 (typbes)
Datum i trafik 1:a gång 1965-09-10
Senast godk besiktning 2018-05-30
Körförbud Nej
Skattebefriad Ja
Antal ägare 4

Fakta om modellen

Som vanligt presenterade Volvo sina nyheter inför årsmodell 1965 i augusti året innan. Den här gången var nyheterna ovanligt många men det största var kanske ändå att alla modellerna fått skivbromsar fram. Utseendemässigt hade Amazon fått ny grill, hålade fälgar och nya navkapslar i rostfritt. En annan nyhet var de nya framstolarna som Volvo utvecklat ihop med medicinsk expertis. Hela den nya inredningen var klädd i perforerad vinyl och på köpet hade man fått en inredning som kändes mycket modern, ändå lätt att hålla ren.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Olofström Brostugevägen 1, 29342 Olofström

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0705-656727. Hämtning skall ske senast fredagen den 12 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG