Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 4-cyl B18 — 1965

En original lågmilad Amazon i toppskick. Bara 9100 mil på mätaren och ägd av samlare de sista 28 åren.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En Amazon i den charmiga ljusblå färgen som fanns 1965 och 1966. Denna är orenoverad men omlackad – och i mycket fint skick!"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
106 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11126
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"En Amazon i den charmiga ljusblå färgen som fanns 1965 och 1966. Denna är orenoverad men omlackad – och i mycket fint skick!"

Beskrivning

En äkta klassiker som är mycket fin och är extrautrustad med de populära nackskydden som hängdes på stolen. Bilen har original den svarta typiska galonklädseln, som gör att "man svettas på sommaren och fryser på vintern". Den har även original Volvo skyddsmattor och den extra mattan bak över kardantunneln.
Kombinationen ljusblå lack med svart inredning är mycket smakfull.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1964-10-28 
 • Avläst mätarställning
  91000 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nya bromsslangar medföljer bilen. Dessa behöver bytas, då en broms höger fram ibland ligger på något.

 • Skick interiör:

  Inredningen är orenoverad och i mycket fint skick. Liten skada på förarstolens säte finnes. Den är dock lagad. Fläkten i bakrutan fungerar!

 • Skick exteriör:

  Omlackad i originalkulör för cirka tio år sedan. Mycket fin i lacken. Mindre lacksläpp finns i motorrummet, under batteriet.

 • Skick helhet:

  Bilen har en mycket fin helhet, och blir till mycket glädje på bilträffarna!

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Itrafik 1991-09-05 (Konvert)
Ursprungsbesiktning 1964-10-28 (regbes) (Ombes:19701021)
Datum i trafik 1:a gång 1964-10-28
Senast godk besiktning 2018-05-07
Körförbud Nej
Skattebefriad Ja

Ägarens kommentar

Bilen köptes ny av en äldre herre i Lysekilstrakten. Efter hans bortgång såldes den till en bilhandlare som sålde den till en herre på norra Tjörn. Han gav den till sin son när han fyllde 18 år. Sonen ville dock hellre ha en Golf GTI, så denna bil såldes ganska omgående till nuvarande ägare. Då hade bilen gått ca 4 000 mil. Resterande mil upp till 9 000 har nuvarande ägare kört. I början som bruksbil, men ganska snart blev den inställd i garaget som samlarbil. Efter ett antal år kostades bilen på en ny lackering, då den gamla var av celluslosatyp, och var svår att hålla fin. Förmodligen är framskärmarna bytta nån gång för lägesedan. För övrigt är den helt orenoverad.

Fakta om modellen

Som vanligt presenterade Volvo sina nyheter inför årsmodell 1965 i augusti året innan. Den här gången var nyheterna ovanligt många men det största var kanske ändå att alla modellerna fått skivbromsar fram. Utseendemässigt hade Amazon fått ny grill, hålade fälgar och nya navkapslar i rostfritt. En annan nyhet var de nya framstolarna som Volvo utvecklat ihop med medicinsk expertis. Hela den nya inredningen var klädd i perforerad vinyl och på köpet hade man fått en inredning som kändes mycket modern, ändå lätt att hålla ren.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928. Hämtning skall ske senast fredagen den 19 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG