Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 25 Hkr — 1951

Bilen har stått undanställd i Norrbotten i 58 år. Nu uttagen och servad till körbart skick. Försiktig patina på en mycket genuin bil!

Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Fantastisk orenoverad splitbubbla med fin histora. Jättfin som den är. Har fallit ur bilregistret men ursprungskontroll gjord så reg-besikning kan göras av köparen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
210 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11591
LULEÅ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Fantastisk orenoverad splitbubbla med fin histora. Jättfin som den är. Har fallit ur bilregistret men ursprungskontroll gjord så reg-besikning kan göras av köparen."

Beskrivning

En mycket charmig orenoverad Volkswagen Typ 1 från 1951 – som blev över när bilhandlare Thure Söderlund inte lyckades sälja den för 1 000 kronor. Istället ställdes den i vedboden och hamnade snart längst in, bakom diverse bråte. Där stod den halvt bortglömd från 1960-talet – fram tills för några år sedan då den plockades fram och gjordes körbar igen.
Idag är bromsarna renoverade och bränslesystemet har rengjorts. Även stötdämparna har bytts. Efter en översyn av elsystemet fungerar allt – inklusive blinkerspilar och tuta. Bilen startar och går fint i motor och växellåda.
Motorn som sitter i är inte originalet. Blocket kommer från en -53:a med motornummer 10541889, det medföljer dock en äkta utbytesmotor i delar med motornumret KDS 31131, komplett med topplock och rätt fläktkåpa. Till bilen kommer även original förgasare. 
Detta är en ovanligt hel och fin bil som har några mindre små bucklor i taket. Kromet på stötfångarna har också en del noppror efter alla år i vedboden. Bilen är omlackerad på 1960-talet men ser fortfarande hyfsat bra ut. Bottenplattan är hel och fin, och det enda ingreppet är att batterigolvet någon gång lagats. Inredningen är i bruksskick med överdragsklädsel på stolarna fram. 
Den här Folkvagnen rullar på original 16-tumshjul som saknar sina kapslar. Bilen har fallit ur registret men nuvarande ägaren som är dotter till bilhandlaren som ställde undan den har gjort en ursprungskontroll så den går enkelt att registreringsbesiktiga.
Till den här mycket charmiga Folkvagnen medföljer en original dörrhylla och campingbord med stolar i matchande färg.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1951 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  23019 km 
 • Kw / hk
  18 / 25 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  4-vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går jättefint. Allt funkar

 • Skick interiör:

  Orenoverad med överdragssklädsel. Fläckar och slitage men ok ändå

 • Skick exteriör:

  Äldre omlack. Lite småskador finns.

 • Skick helhet:

  Lite puts och regbesiktning så får den betyg 4

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

AC35224 är gamla reg. numret.
Ursprungskontroll gjord, klar för reg-besiktning.

Fakta om modellen

Största nyheterna inför Volkswagens modellår 1951 var ischiasluckorna mellan framskärm och dörr. Samtidigt infördes också det lilla Wolfsburg-emblemet på huven fram och hastighetsmätaren fick röda markeringar som visade när det var dags att växla. Tack vare kamaxeldrev i hårdfiber istället för metall blev dessutom 24-hästaren tystare. Liksom tidigare och senare var motor och växellåda byggda i aluminium. 
Under året tillkom även bättre stötdämpare. Här i Sverige såldes som tidigare bara Exportmodellen – som för året fick en tunn kromlist runt framrutan. 

Lagerort och visningsinfo

Visning efter överenskommelse, kontakta Ronny Pettersson på tel 070-588 17 11.

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG