Visa alla bilder

UAZ 31512 4-cyl — 1987

Öststaternas egen Off Road-favorit. Har tjänstgjort i Lettland och saknar papper för registrering. Detta är civilversionen byggd av den ryska armébilen som kom redan 1971.

Jens Hasselholm
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En rysk terrängbil som kräver lite reparation och service för att rulla igen, en bra grund för ett roligt skogsfordon/gårdsbil. Startar inte men går runt, se nedan. Har stått i garage några år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11105
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande UAZ 31512?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Jens Hasselholm
Förordnad värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En rysk terrängbil som kräver lite reparation och service för att rulla igen, en bra grund för ett roligt skogsfordon/gårdsbil. Startar inte men går runt, se nedan. Har stått i garage några år."

Beskrivning

Denna bil säljs oregistrerad som den står och det medföljer inga handlingar för registrering. Den har dock tidigare varit registrerad i Litauen så det kan med efterforskning eventuellt gå att få fram papper för registrering, detta får köparen själv ombesörja. Mätarställningen kan inte styrkas.
Fyrcylindrig Peugeot-diesel och två- och fyrhjulsdrift med lågväxel. Frihjulsnav fram. Frontbåge med extraljus. Arbetslampa och backljus bak. Krokar för bogsering fram. Dubbla bränsletankar.
Denna vagn som utveckades av UAZ är i grunden ett militärt fordon som nyttjades i många öststater. I civilt utförande tillverkades denna 31512 mellan 1986 och 2002. Såldes i mer än 80 länder, bland annat till Tyskland under namnet Baijah Taigah. En förhållandevis populär terrängvagn som med lite fix kan bli en bra hobbybil. Kommer närmast från Sparreholms slotts fina samlingar!

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  58810 Km 
 • Kw / hk
       / 75 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar ej – motor går runt trögt, orkar inte igång. Troligt el/jordfel. Belysning i motorrum ur funktion. Ett extraljus ur funktion. Tuta ur funktion. Koppling sitter fast. Vindrutetorkare går trögt/ur funktion. Höger bakruta går ej att låsa. Vänster bakruta går ej att öppna (trasig låsning). Däck 30 procent kvar.

 • Skick interiör:

  Nedsutten förarstol med något skadad/smutsig klädel. Övriga stolar är i bruksskick. Golvmatta delvis lös. Innertak och solskydd lite smutsigt. Intrumentpanel, ratt, reglage i bruksskick, Finns lite gammalt klister på panel efter tidigare monterat emblem/dekal.

 • Skick exteriör:

  Fin lack, finns tvättrepor. Lite början till rost på några få ställen. Mindre bulor och små karosskador finns. Glas och lister i finare bruksskick. Belysning bruksskick. Frontbåge och stötfångare fram & bak i bruksskick. Färg i framkant tak saknas. Fläckar på kaross finns där man upplever att bil är omlackerad/matt lack – men detta går troligtvis att polera bort.

 • Skick helhet:

  Bil i välhållet finare bruksskick. Behöver lite service/reparation för att kunna användas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Oregistrerad. Har tidigare varit registrerad i Litauen. Stått undanställd i Sparreholms samlingar i några år.

Fakta om modellen

UAZ-31512 är i grunden ett militärt fordon tillverkat av UAZ. Det användes bland annat av sovjetiska styrkor. I Sovjetunionen användes den också i andra statliga organisationer som behövde ett robust och hållbart terrängfordon. Tillverkningen av UAZ-31512 för den ryska armén fortsatte fram till 2011, medan tillverkningen för den civila marknaden avbröts 2002 på grund av nya utsläppsnormer. Denna har många likheter med efterföljande UAZ Hunter som säljs än idag.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928. Hämtning skall ske senast fredagen den 19 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG