Visa alla bilder

Trabant 601S P65 / 66B — 1984

Östblockets mesta ikon. I originalskick och har under många år tillhört Sparreholms förnämliga samlingar. 

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Jens Hasselholm
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En Trabant i behov av lite startservice. Ser fin ut och tänder och går på startgas. Bensinen kommer inte fram till förgasaren. Köparen får åtgärda detta själv."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
17 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11110
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Jens Hasselholm
Förordnad värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En Trabant i behov av lite startservice. Ser fin ut och tänder och går på startgas. Bensinen kommer inte fram till förgasaren. Köparen får åtgärda detta själv."

Beskrivning

Denna Trabant har under många år ingått i Sparreholms samlingar. Denna kräver en genomgång innan den är körbar, men är en bra grund för en renovering. Denna bil är inte registrerad i Sverige samt handlingar för detta saknas. Köparen får själv undersöka om registrering är möjlig. Dragkrok och eftermonterad temperaturmätare. Ratt lindad med läder.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  77884 km 
 • Kw / hk
  19 / 25 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bil går på startgas. 70-procentiga däck. Under är bil oskruvad original i finare bruksskick, lite oljefukt finns. Motorrum i ok bruksskick -spricka i slang till luftburk. Vindrutetorkare ur funktion. Batteri saknas.

 • Skick interiör:

  Hel och fin originalinredning. Säten har några smutsfläckar. Tygklädsel på instrumentbräda lite smutsig. Ratt, pedaler, växelspak och reglage är lätt slitna. Inredning i bagage delvis lös. Bälten ngt fuktangripna, fläckiga.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin kaross, inga skador. Originallack med vissa lackbättringar – en del bättringar är gjord med pensel och avviker med färg. Saknas lite färg på höger bakskärm. Lacksläpp på rutram höger dörr. Glas och gummilister i finare bruksskick. Vindruta normalt sliten.

 • Skick helhet:

  Välhållen bil som enkelt kan förfinas till mycket fint skick. Rengörning förgasare och service bör räcka för att bil ska fungera då den stått stilla länge.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Oreggad. Säljs som reservdelsbil Har stått på museum i 20 år. Inga reghandlingar följer med men köparen får kvitto av Bilwebauctions.

Fakta om modellen

Östtyska Trabant började tillverkas 1957 och produktionen löpte på till 1991. Sammanlagt tillverkades drygt tre miljoner bilar och såldes framför allt i Östeuropa. Visionen var att skapa en folkbil och redan 1954 var första prototypen klar med Lioyd som förebild. På grund av den stora bristen på råvaror gjordes karossen i Duroplast.
Efter tidiga varianter kom i början av 1960-talet den Trabantmodell som kom att se likadan under hela den resterande DDR-tiden, nämligen Trabant 601. Trabanten var mycket liten och blev snabbt omodern. Bilen var framhjulsdriven och hade en tvåcylindrig motor av tvåtaktstyp, de sista årgångarna hade motorn en cylindervolym på 0,6 liter med en effekt på 26 hk. Utvecklingen under den resterande tillverkningstiden sträckte sig enbart till några få detaljer. Den fanns även i en kombi-version. Namnet Trabant togs fram genom en undersökning och betyder reskamrat.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928. Hämtning skall ske senast fredagen den 19 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG