Visa alla bilder

Trabant 601 S 2-cyl — 1988

Östblockets mesta ikon. Här en "Trabbi" som gått under 4 000 mil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Trabant i bruksskick med låg mätarställning. Oregistrerad i Sverige, handlingar saknas. Har stått på museum i 20 år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
11 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
10981
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Trabant 601 S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Trabant i bruksskick med låg mätarställning. Oregistrerad i Sverige, handlingar saknas. Har stått på museum i 20 år."

Beskrivning

En sen Trabant i bruksskick. En originalbil med sliten interiör och dragkrok. Trabant började tillverkas under 1950-talet och blev östblockets försök att skapa en folkets bil.
Det här exemplaret har ovanligt mycket utrustning, bland annat: extraljus, dimljus bak, nackstöd och radio. Till bilen kommer också det gamla tyska ägardokumentet och ett handskrivet brev från föregående ägare till den svenske köparen. Säljs oregistrerad, utan utländskt registreringsbevis.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  38023 km 
 • Kw / hk
  19 / 26 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell, rattväxel 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bil från museum. Ej startad på grund av smuts i tanken. Funkade när den ställdes in i museet.

 • Skick interiör:

  Originalinredning med normala slitageskador. På baksidan av framstolar finns hål, innertak skadat. Originalklädsel på stolar är hel, men nu sitter en överdragsklädsel monterad som stoppning lossnat ifrån. Invändig rekond behövs. Smutsigt slitet bagageutrymme, fuktskadad matta.

 • Skick exteriör:

  Kaross har stor mjuk buckla på vänster dörr. Liten buckla och rost vänster bak. Lackskav och skador finns runtom hela bilen. Bucklor på stötfångare fram och bak. Repig och sliten vindruta, övrigt glas i normalt bruksskick. Rutliter på båda dörrar trasig, bortsett från det är alla lister och belysning på bil i bruksskick.

 • Skick helhet:

  Ok, men sliten, bruksskick.

Fakta om modellen

Östtyska Trabant började tillverkas 1957 och produktionen löpte på till 1991. Sammanlagt tillverkades drygt tre miljoner bilar och såldes framför allt i Östeuropa. Visionen var att skapa en folkbil och redan 1954 var första prototypen klar med Lioyd som förebild. På grund av den stora bristen på råvaror gjordes karossen i Duroplast.
Efter tidiga varianter kom i början av 1960-talet den Trabantmodell som kom att se likadan under hela den resterande DDR-tiden, nämligen Trabant 601. Trabanten var mycket liten och blev snabbt omodern. Bilen var framhjulsdriven och hade en tvåcylindrig motor av tvåtaktstyp, de sista årgångarna hade motorn en cylindervolym på 0,6 liter med en effekt på 26 hk. Utvecklingen under den resterande tillverkningstiden sträckte sig enbart till några få detaljer. Den fanns även i en kombiversion. Namnet Trabant togs fram genom en undersökning och betyder reskamrat.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928. Hämtning skall ske senast fredagen den 19 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG