Visa alla bilder

Ford Fairlane Sunliner V8 — 1955

En av Fords mest attraktiva cabrioleter genom tiderna. Fint renoverat skick och tidigare ägd av legendariske skohandlaren och affärsmannen Sko Uno.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Jens Hasselholm
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Fint välvårdat brukskick, äldre renovering som hållit sig mycket bra. Fairline var lyxmodellen i modellprogrammet. Mättaren har stannat på 32313km Vi bedömer att bilen gått runt 20.000mil"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
297 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11036
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Fairlane Sunliner?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Jens Hasselholm
Förordnad värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Fint välvårdat brukskick, äldre renovering som hållit sig mycket bra. Fairline var lyxmodellen i modellprogrammet. Mättaren har stannat på 32313km Vi bedömer att bilen gått runt 20.000mil"

Beskrivning

Den här fina Sunlinern med 292 V8 och automat har länge ägts av den legendariske skohandlaren Kenneth Längerberg, alias Sko Uno. Bilen är en professionell äldre renovering som i samband med denna fick ny lackering i den mycket attraktiva färgkombinationen i Waterfall Blue och Regatta Blue. Lacken är fortfarande fin och utan rost men med några mindre defekter. Den blå inredningen som gifter sig mycket fint mot utsidan är omklädd och är idag i fint bruksskick.
Bilen som är importerad till Sverige har fin sufflett och 292-Thunderbirdmotorn. Till denna Sunliner hör också en tidstypisk Philips skivspelare.
En av många som älskade Sunliner var legendariska skobutikskedjan Sko Unos grundare Kenneth Längerberg. Det här exemplaret syntes inte sällan parkerad vid butiken på Norra brogatan i Stockholm. Har stått inne i nästan 10 år och bara startats då och då.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
  2007-04-12 
 • Avläst mätarställning
  20.000mil 
 • Kw / hk
  119 / 160 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Uppstartad nu inga synbara fel. Har stått i 10 år. Gick mycket fint när den ställdes av. Uppstartad men bör servas innan den brukas.

 • Skick interiör:

  Hel och fin nysydd klädsel i fint bruksskick. Visst slitage dörrsidor.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering med mindre rinn och noppor lacken. Ingen rost. Något dörruppslag och någon repa finns. Skadad sidoruta förarsida.

 • Skick helhet:

  Äldre renovering. Inte perfekt bil men mycket prydlig.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus i trafik 2007-08-15
Ursprungsbesiktning 2007-04-12 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 2007-08-15(550101)
Besiktningsperiod - 2009-05-31
Senast godk besiktning 2007-05-24
Skattebefriad Ja
Antal ägare 1

Ägarens kommentar

Mycket vacker bil

Fakta om modellen

Till 1955 var amerikanska Ford redo med en ny kaross. Basmotorn – sexan på 223 kubiktum hade växt till 120 hk och Y-blockaren som kommit året innan fanns nu i två storlekar – dels den på 272 kubiktum och 162 hk, dels 292:an på 193 hk.
Inför modellintroduktionen 1955 hade nya Fairlane ersatt Crestline medan Crown Victoria fått ett kromat ”handtag” över taket. Fairlane Crown Victoria gick också att få med transparent plexiglastak, och som öppen Sunliner.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928. Hämtning skall ske senast fredagen den 19 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG