Visa alla bilder

BMW 325iX 6-cyl — 1989

En E30 i originalskick med stora sexan på 170 hk och permanent fyrhjulsdrift. En modern klassiker som fortfarande tål att brukas!

Jens Hasselholm
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"BMW:s minsta – men med mycket körglädje. Bra bruksskick!"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
87 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11541
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Jens Hasselholm
Förordnad värderingsman
Skicka E-post meddelande

"BMW:s minsta – men med mycket körglädje. Bra bruksskick!"

Beskrivning

Moderna Youngtimerklassikern BMW E30 med stora sexan på 170 hk och permanent fyrhjulsdrift. Den här exemplaret har bland annat sportstolarna, i det här fallet med blå textilklädsel.
Detta exemplar såldes som ny i Tyskland 1989, och gick där fram till 2002 då den importerades till Sverige. Den dåvarande ägaren behöll bilen fram till 2017, men hade den garagerad och avställd de sista sju åren. 2017 bytte bilen ägare och genomgick en stor service, här byttes också kylare, kamrem och vissa bussningar som åldrats. Nu klar att njutas av fina sommardagar. 19 000 mil, originallackering och bra bruksskick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  193 027 Km 
 • Kw / hk
  125 / 170 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går fint. Belysning instrumentpanel delvis ur funktion. Motorrum i bruksskick. Under bil är den oskruvad, original bruksskick - oljefukt finns. Ny bakre ljuddämpare. 40-procentiga däck.

 • Skick interiör:

  Bagagerum i rent och välhållet originalskick, saknas några plastclips och lite slitagerepor finns. Stolar, dörrsidor, golvmattor i normalt finare bruksskick. Mindre användarslitage och några fläckar finns. En liten skruv sitter till vänster om växelspak. Förvaring för kassettband saknar en knapp. Ratt är sliten.

 • Skick exteriör:

  Fin kaross. Större dörruppslag/buckla på höger bakdörr. Lack har mycket tvättrepor samt små korn i lack/klarlack. Ett flertal större repor och någon lackskada finns. Tveksamt om bil går att polera iordning. Stenskott och slitagerepor på vindruta. Övrigt glas, lister, belysning i normalt bruksskick. Lacksläpp på fälgar. Spricka i frontspoiler.

 • Skick helhet:

  Bil i bra bruksskick. Komplett, klar att använda, eller bevara och renovera. Behöver lite exteriört arbete för att bli riktigt fin.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-08-12
Ursprungsbesiktning: 2002-12-10 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång: 2002-12-13 (890131)
Senast godk besiktning: 2017-10-11
Besiktningsperiod: 2018-12-31
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej

Fakta om modellen

Andra generationen av BMW:s 3-serie släpptes ut på marknaden hösten 1982 och kom först som tvådörrars sedan. Hösten 1983 tillkom en fyrdörrars sedan; sommaren 1985 kom en cabriolet och sommaren 1987 kom så Touring. Dessutom tillverkade karossbyggaren Baur sin speciella cabrioletversion med targabåge. Modellprogrammet kompletterades senare med den verkliga tuffingen – M3. Fyrhjulsdrivna 325iX kom 1986 och hade permanent fyrhjulsdrift med kraftfördelning 35 procent fram och 65 procent bak för att behålla bilens bakhjulsdrivna karaktär. BMW E30 fanns både som fyrcylindriga 316 och 318, och som 320 och 325 med den underbara klassiska raka sexan.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928. Hämtning skall ske senast fredagen den 19 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG