Visa alla bilder

BMW 320i Baur Cabrio 6-cyl — 1984

Troligen den första Baur Cabrion i Sverige, byggd på E30. En ägare och ovanlig Hardtop i plåt även till den bakre delen av taket. Ett viktigt exemplar att bevara.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Sliten bil som gått långt men fortfarande har kvar sin stolthet. Rostangrepp nertill. Fin inredning med röd skinnkädsel. Motorn startar ej. Har stått avställd i flera år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
18 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11423
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 320i Baur Cabrio?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Sliten bil som gått långt men fortfarande har kvar sin stolthet. Rostangrepp nertill. Fin inredning med röd skinnkädsel. Motorn startar ej. Har stått avställd i flera år."

Beskrivning

Fin ägarhistorik och troligen den första som såldes ny i Sverige. Denna köptes direkt från Baur av en BMW-entusiast som haft den fram tills 2017. Bilen säljs av förste ägarens son – som vill att någon åtgärdar rostangreppen och lagar eller byter motorn.
Bilen som stått still de sista åren är välservad hos Wölkes i Göteborg, men har stått i carport – vilket gjort att den bistra Göteborgsluften satt sina spår nertill med rostangrepp runt om.
Bilen har sin originallack upptill och är bättrad nertill. Baurs ”Top cabrio" har nomalt tygsufflett med plastruta baktill. Denna bil har dock Hardtop även på bakre delen av taket, den aldrig monterade tygsuffletten i nyskick följer dock med i köpet.
Bilen har 25%:ig diffbroms på bakaxeln som tillval som ny..

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1985-01-10 
 • Avläst mätarställning
  318960 km 
 • Kw / hk
  92 / 125 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar inte. Verkstad bör anlitas. Inte körd på flera år.

 • Skick interiör:

  Hel och fin, röd skinnklädsel. Behöver en genomgripande rengöring.

 • Skick exteriör:

  Rostig nertill OK upptill.

 • Skick helhet:

  Ett reparationsobjekt med fin historia och stor potential.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Avst 2016-01-09
Ursprungsbesiktning 1985-09-17 (regbes) (Ombes:20040528)
Datum i trafik 1:a gång 1985-10-07
Besiktningsperiod - 2015-06-30
Senast godk besiktning 2013-06-04
Körförbud Ja
Skattebefriad Ja
Antal ägare 3

Fakta om modellen

Andra generationen av BMW:s 3-serie släpptes ut på marknaden hösten 1982 och kom först som tvådörrars sedan. Hösten 1983 tillkom en fyrdörrars sedan; sommaren 1985 kom en cabriolet och sommaren 1987 kom så Touring. Dessutom tillverkade karossbyggaren Baur sin speciella cabrioletversion med targabåge. Modellprogrammet kompletterades senare med den verkliga tuffingen – M3. Fyrhjulsdrivna 325iX kom 1986 och hade permanent fyrhjulsdrift med kraftfördelning 35 procent fram och 65 procent bak för att behålla bilens bakhjulsdrivna karaktär. BMW E30 fanns både som fyrcylindriga 316 och 318, och som 320 och 325 med den underbara klassiska raka sexan.
Baur började redan i slutet av 1930-talet att konvertera BMW-bilar till cabrioleter. Efter att USA på allvar flaggat upp sitt förslag om att förbjuda öppna bilar tänkte man till och lagom till 02-serien kom Baur med sin konstruktion som kombinerade nedfällbar sufflettdel med en löstagbar taklucka. Med öppen bil fanns då en del av taket kvar som en sorts störtbåge. BMW gillade bilen och bestämde sig för att låta Baur även bygga cabrioleten av de första generationerna av 3-serien.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928. Hämtning skall ske senast fredagen den 19 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG