Visa alla bilder

Austin Sheerline A125 6-cyl — 1950

Lyxbil som togs fram för att konkurrera med Rolls och Bentley. Ovanligt bra skick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Krister Cervin
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Härligt relativt orört bruksskick. Går fint och är i trafik. En bil för finkörningar"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
101 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11586
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Austin Sheerline A125?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Krister Cervin
Förordnad värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Härligt relativt orört bruksskick. Går fint och är i trafik. En bil för finkörningar"

Beskrivning

Denna Austin Sheerline med den större 4-litersmotorn på 125 hk har under många år ingått i Alstads bilsamling. Startar och fungerar bra. Fin kaross, ok krom. Orenoverad skinnklädsel och träpaneler i normalt välvårdat skick.
Austins finaste, helt i klass med Rolls Royce och Bentley. Detta är en stor och tung bil som är större än den ser ut eftersom framlamporna är så stora. Bara 8 000 byggda och få finns kvar idag.
Det här exemplaret såldes ny i Danmark, och kom till Sverige 1967. Har sedan dess ingått i två olika bilsamlingar och körts lite. Fingerar fint. Perfekt bil för bröllopskörningar, event med mera. Fint helhetsintryck.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  1967-11-10 
 • Avläst mätarställning
  42346 
 • Kw / hk
  93 / 125 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  4-vxl 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
   

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  60% av däck kvar. Underredsbehandlad. Avgassystem reparerat. Uppfräschat/penselmålat motorrum. HF dörr går trögt att låsa med nyckel. Höger motorhuv går ej att öppna. Vänster motorhuv svår att öppna och stänga. Belysning fungerar ej helt korrekt. Bil startar och går fint. Radio ur funktion. Tanklock och handskfack går ej att låsa.

 • Skick interiör:

  Orenoverad fin inredning. Mattan dock bytt och ratten är omlindad. Ålderslitage och sprickor i stolar och dörrpaneler. Textil och innertak slitet och mindre skador finns. Klädsel i på taklucka släppt i framkant. Klarlacken på trädetaljer något matt, minimalt med sprickor och skador. Delvis renoverat bagageutrymme i fint skick. Eftermonterade ej original strömbrytare under instrumentpanel.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin oskadad kaross. Omlackerad, bättringar, tvättrepor, någon repa/lackskada finns, t.ex. under motorhuv på V-sida och på taklucka. Några rostblåsor finns. Krom i ok skick men lite repig på vissa ställen. Glas i normalt bruksskick. Torra gummilister. Eftermonterade, ej original belysningsdetaljer.

 • Skick helhet:

  Exteriört renoverad bil och 90% orenoverad invändigt med mycket fin patina. Lite belysningsarbete så är bilen klar att användas och bevara som den är.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Itrafik 2012-06-11
Ursprungsbesiktning 1967-07-07 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 1967-07-07
Senast godk besiktning 1977-06-21
Körförbud Nej
Skattebefriad Ja
Antal ägare 10

Fakta om modellen

Sheerline var Austins stora lyxbil mellan 1947 och 1954. Bilen ritades under andra världskriget men produktionen startade inte förrän efter. Detta var en exklusiv bil byggd för att tävla med Rolls-Royce och Bentley men betydligt lägre prissatt – även om den förstås var dyrare än mycket annat. Med färre än 8 000 tillverkade är Sheerline idag en mycket ovanlig bil.
De första som har tilläggsbeteckningen A110, hade 3,4-liters rak sexa med överliggande kamaxel men ersattes snart av A125 – med den större 4-litersmotorn på 125 hk. Initialt fanns Sheerline bara som saloon men 1949 kom även en längre version med ytterligare två fot mellan hjulparen.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928. Hämtning skall ske senast fredagen den 19 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG