Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9-3 Aero 2,0 TS — 2001

Mest sportiga Saab-modellen i välvårdat skick gör den till en fin samlarbil. Körglädje får man på köpet.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är hel och fin både på ut-och insidan. Helt original, inga anmärkningar, förutom att lite extra puts på insidan hade höjt intrycket något."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
36 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14846
KISA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9-3 Aero 2,0 TS ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är hel och fin både på ut-och insidan. Helt original, inga anmärkningar, förutom att lite extra puts på insidan hade höjt intrycket något."

Beskrivning

Denna bil har varit entusiastbil och stått på Kisa bilmuseum sedan 2016. Det är en riktig original 9-3 Turbo-Aero, med spoilers och sportstolar samt vass motor på 205 Hkr. Bilen har gått 23500 mil, men ser ut som den gått max hälften, mycket välvårdad, inga skador, endast några små blåsor på bakluckan samt stenskott längst fram på huven och sidorna. Modellen betraktas som den sista riktiga Saaben, modellen gick ur produktion 2002. Aero har alltid varit det mest vassa utförandet, och detta är ett ovanligt fint exemplar, varför bilen är en utmärkt samlarbil och investering för framtiden.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    2001/2001 
  • Första registreringsdatum
    2001-06-20 
  • Avläst mätarställning
    235000 km 
  • Kw / hk
    151 / 205 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    läder 
  • Färg
    Röd 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Fullservad och alla handlingar finns. En bil i bra tekniskt skick. Nybebesiktigad. Går mycket bra, stark, pigg motor och bra väghållning.

  • Skick interiör:

    Hel och fin, men en noggrann rengöring invändigt hade höjt intrycket ytterligare. Finn skinnklädsel med lätt slitage på förarstolen.

  • Skick exteriör:

    Till största delen originallack i fint skick, inga väsentliga anmärkningar

  • Skick helhet:

    Tuff bil, bra skick, bra historik och kul att köra. Allt man vill ha i en hobbybil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-06-13
Ursprungsbesiktning: 2001-06-15 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2001-06-20
Senast godkända besiktning: 2022-05-18
Besiktigad tom: 2023-07-31
Årsskatt: 2670 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kisa

Visning:
Bilen visas på plats i Kisa bilmuseum söndagen den 29:e maj, kl 14 -17. Varmt välkomna!

(Adress: Tegelbruksvägen 3, 590 39 Kisa.)

Hämtning

OBS!

Fredag 10:e Juni klockan 15:00 - 19:00
Lördag 11:e Juni klockan 09:00 - 12:00

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG